Dodig pao za 17 mjesta, Martic ostala 66.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što nije uspio obraniti naslov pobjednika na PBZ Zagreb Openu hrvatski tenisac Ivan Dodig pao je za 17. mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i trenutacno je na 55. poziciji.

Od hrvatskih tenisaca i dalje je najbolje plasiran Marin Cilic na 24. mjestu, što je pad za jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan.

Za jednu stepenicu skliznuo je i Ivan Ljubicic koji je sada 33. tenisac svijeta, dok je Ivo Karlovic skocio sa 46. na 43. mjesto. Medu 200 najboljih još je samo Antonio Veic na 173. poziciji.

Na vrhu nije bilo promjena. U vodstvu je Srbin Novak ?okovic ispred Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera. Pobjednik zagrebackog ATP turnira Rus Mihail Južnji napredovao je za sedam mjesta i sada je na 32. mjestu, dok je pobjednik turnira u Mar del Plati Argentinac Juan Monaco skocio sa 29. na 23. mjesto.

Buduci da su proteklog vikenda na rasporedu bili susreti Fed kupa, na novoj WTA ljestvici nije bilo znacajnijih promjena. Najbolja hrvatska tenisacica Petra Martic zadržala je 66. mjesto, dok je Mirjana Lucic ostala na 120. poziciji. Ajla Tomljanovic je na 161. mjestu, Ani Mijacika je 203., dok je Tereza Mrdeža napredovala za jedno mjesto i sada je na 267. poziciji.

Na vrhu ljestvice i dalje se nalazi pobjednica prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena Bjeloruskinja Viktorija Azarenka ispred cehinje Petre Kvitove i Ruskinje Marije Šarapove.


Podijeli: Facebook Twiter