Dodig na Ramosa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ljubicic postavljen je za treceg nositelja i slobodan je u prvom kolu 22. izdanja umaškog ATP turnira Studena Croatia Open, što u ponedjeljak pocinje u Umagu. No, trenutacno najboljeg hrvatskog tenisaca u drugom kolu ceka dvoboj s pobjednikom susreta izmedu branitelja naslova Španjolca Juana Carlosa Ferrera i Argentinca Maxima Gonzaleza.

- Bit ce cupavo. Pretpostavljam da ce mi suparnik biti Juan Carlos Ferrero, finalist na posljednja dva izdanja umaškog turnira. Nije ga bilo tjednima na Touru zbog problema s ozljedama, ali vratio se turnirskom pobjedom u Stuttgartu. U Hamburgu je rano ispao, ali to je posljedica umora, kaže Ivan Ljubicic, koji u Umagu ima omjer 14-11.

Marin Cilic je kao cetvrti nositelj takoder slobodan u prvom kolu, a druga runda takoder mu ne donosi "med i mlijeko". Za suparnika ce imati boljeg iz ogleda izmedu 54. igraca svijeta, Nizozemca Robina Haasea i nekog iz kvalifikacija. Cilicu se može ostvariti želja, finale s Ivanom Dodigom, susjedom iz Medugorja, smješteni su u razliciti dio ždrijeba...

Medu nositeljima je i Dodig, ali za njega nije bilo popusta u prvom kolu, u kojem ga ceka Španjolac Albert Ramos, 83. s ATP ljestvice, koji je u posljednjih mjesec i pol dana osvojio challenger u Milanu i igrao finale Torina. Argentinac Diego Junqueira (ATP-99) stoji izmedu Antonija Veica i prve pobjede u Umagu...

Talijan Filippo Volandri (ATP-88), sudionik dvaju umaških finala (2003. i 2004. godine), ostat ce zapisan kao prvi suparnik 18-godišnjeg Splicanina Mate Pavica u premijernom susretu na ATP-u. Njegov vršnjak i imenjak Delic morat ce sacekati da bi doznao ime suparnika buduci da dolazi iz kvalifikacija.

Parovi 1. kola: Chela (Arg, 1) slobodan, Starace (Ita) - De Bakker (Niz), Stahovski (Ukr) - O. Rochus (Bel), Machado (Por) - Fognini (Ita, 6), Cilic (Hrv, 4) slobodan, kvalifikant - Haase (Niz), Veic (Hrv) - Junqueira (Arg), kvalifikant - Seppi (Ita, 7), Robredo (Špa, 5) - kvalifikant, Kavcic (Slo) - Berlocq (Arg), Ferrero (Špa) - M. Gonzalez (Arg), Ljubicic (Hrv, 3) slobodan, Dodig (Hrv, 8) - Ramos (Špa), kvalifikant - Delic (Hrv), Pavic (Hrv) - Volandri, Dolgopolov (Ukr, 2) slobodan. (Zlatko HORVAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter