Dodig i Čilić u četvrfinalima ATP turnira

Ivan Dodig (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Ivan Dodig (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu nakon što je danas u drugom kolu pobijedio Nijemca Tobiasa Kamkea sa 6-7 (4) 6-0, 6-3 poslije sat i 55 minuta igre.

U prvom setu nije bilo prilika za oduzimanje servisa pa je odluka pala u tie-breaku, gdje je uspješniji bio Kamke. Iako je izgubio uvodni set, to nije utjecalo na Dodiga, koji je pojačao ritam i do kraja susreta protivniku prepustio samo tri gema.

Dodig je odlično servirao i u zadnja dva seta na svoj početni udarac izgubio je samo osam poena. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj, a hrvatski tenisač uvijek je izlazio kao pobjednik.

Ivan Dodig u četvrtfinalu ide na prvog nositelja Francuza Richarda Gasqueta, protiv kojeg je dosad igrao samo jednom, 2013. na Australian Openu, i izgubio.

Također u četvrtfinale, ali ATP turnira u u američkom Delray Beachu, plasirao se i Marin Čilić, koji je pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona sa 6-3, 6-4 nakon 74 minuta igre.

Čilić je lako došao i do druge pobjede nad Harrisonom,115. na ATP listi, kojeg je svladao i na US Openu 2011, a za trijumf su mu bila dovoljna samo dva "breaka - po jedan u svakom setu.

U četvrtfinalu Čilića, koji je sedmi nositelj turnira, čeka bolji iz dvoboja Japanca Keia Nishikorija i Rusa Teimuraza Gabašvilija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter