Dodatnih trinaest milijuna kuna za baljanski autokamp Mon Perin

Uređuje se prilaz za nove parcele
Uređuje se prilaz za nove parcele

Upravo kao i prošle godine u ovo vrijeme, baljanski kamp "Mon Perin" trenutno je veliko gradilište, a bageri i ostala teška mehanizacija u punom su pogonu. Lani je naime, "odrađeno" 35 milijuna kuna, što je u konačnici dovelo do dobivanja visoke kategorizacije i naziva kampa s četiri zvjezdice. No, da ne spavaju na staroj slavi i prošlogodišnjim rezultatima kada je ostvareno 216 tisuća noćenja, ili jedanaest posto više nego li 2015. godine, dokaz je i nova investicija od trinaest milijuna kuna, koji će, kako objašnjava direktor kampa Mon Perin, Massimo Piutti, još više podići kvalitetu boravka ali i zabave u kampu.

Novih 80 parcela i 20 mobilnih kućica

- Konkretno, radovi koji su započeli još u listopadu prošle godine odnose se na uređenje osamdesetak parcela koje se opremaju s kompletnom infrastrukturom, odnosno nabavku dvadesetak mobilnih kućica veličine od 32 do 50 četvornih metara. Također, pazimo i na segment zabave pa se pored već postojećih škola ronjenja, jahanja i jedrenja gradi i Water spray park s pripadajućim sunčalištem i dječjim igralištem, za kojeg se nadamo da će postati i centralno mjesto zabave u kampu, kaže Piutti dodajući da će novi zabavni centar otvoriti vrata i profesionalnim animatorima, dakle novim uposlenicima.

Podsjeća, također, da se Mon Perin s prvotnih pet uposlenih popeo na prošlogodišnjih trinaest stalnih (i na više desetina sezonaca) ali i da će biti dodatnih zapošljavanja - što u segmentu rada i funkcioniranja samog kampa koji se proteže na površini od oko 30 hektara koji daju mogućnost smještaja  2,5 tisuća gostiju,  što u segmentu poljoprivrede koja obuhvaća dodatnih jedanaest hektara zemlje iz koje se dobavlja povrće i voće za potrebe ugostiteljskih objekata unutar kampa, ali i opskrbu svih kampera.

Dodatna recepcija i sustav ododvodnje

Također, u kampu se gradi pomoćna recepcija, parkirališni prostor i sunčalište, a posebna se pažnja posvećuje i hortikulturnom uređenju. Sve to, objašnjava Massimo Piutti trebalo bi biti okončano do sredine ožujka, pošto se kamp otvara 7. travnja.

- Otvaranje kampa znači i turističku sezonu, nakon koje planiramo slijedeće radove, odnosno izgradnju vlastitog  kanalizacijskog sustava za kojeg smo već dobili građevinsku dozvolu. Osim toga, ove godine smo pojačani i za svoj vlakić koji vozi na relaciji od kampa do Bala, a koji je do jučer bio iznajmljen. Dakle, svjesni da kamp ne može bez Bala i obrnuto, od ove ćemo sezone imati u svom voznom parku dva vlakića i jedan autobus, pojašnjava Piutti, od kojeg doznajemo i da se kvalitetan odnos s Općinom, koji se temelji na boljitku zajednice i podizanju kvalitete i standarda života domaćih, ali i stranih gostiju može ogledati u čitavom nizu zajedničkih projekata i akcija.

- Projekt koji snažno podupiremo jest gradnja tzv. Bulevara genijalnih, koji se proteže na šest, odnosno sedam kilometara dugoj cesti od kampa do centra Bala i koja se svake godine ukrašava novim skulpturama, a koje su tijekom petnaestodnevnog boravka u kampu izradili studenti kiparstva i likovnih umjetnosti.

Nove statue poznatih

Uz već postojeće statue Tesle i de Vincia, upravo ovih dana bit će dodane i tri nove Gandia, Galillea i Columba, saznajemo od Massima Piuttia, koji veli i da su u izradi nove internetske stranice koje će objediniti sve aktivnosti, ponude i događanja unutar kampa, Općine i njene turističke zajednice te time stvoriti novi i jedinstveni vizualni identitet mjesta, odnosno sve sadržaje i segmente koje Bale nude objediniti u jednu i cjelovito ispričanu priču. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter