Dodatni vrticki prostor osposobili bujski poduzetnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Temeljito obnovljeno prizemlje zgrade u Rudinama pocetkom tjedna je spremno prihvatilo 23 mališana iz ovogodišnjeg dodatnog odjeljenja, za koje u obližnjoj centralnoj zgradi vrtica nije bilo mjesta. Svecanom otvorenju su prisustvovali njihovi roditelji, odgajateljice, ravnateljica Talijanskog djecjeg vrtica Fregola - Silvia Cossetto te gradonacelnik Edi Andreašic i njegova zamjenica Marianna Jelicich Buic, koja se posebno angažirala za pronalazak i osposobljavanje tog privremenog smještaja.

Prostor od približno 150 cetvornih metara njegov je vlasnik - HEP bez naknade ustupio vrticu, zasad na godinu dana. Uredenje, cija vrijednost prelazi sto tisuca kuna, rezultat je iskljucivo donacija i dobrovoljnog rada obrtnika i poduzetnika s podrucja Buja, podsjetila je Jelicich Buic. Zapocelo je farbanjem zidova u vedre boje i postavljanjem laminata, a tocka na "i" ce biti montiranje klima-uredaja predvideno za kraj ovog mjeseca.

U Djecjem vrticu Buje ove se godine igra i uci 124 djece, a u Fregoli njih 66. Buduci da je broj polaznika sve veci, u pripremi je proširenje centralne zgrade koju zajedno koriste pa bi interventno rješenje kojim je zasad riješen problem nedostatka prostora, trebalo potrajati najviše dvije godine.


Podijeli: Facebook Twiter