Doček u podne: U nebo poletjelo osamsto balona


Podnevni doček Nove godine, koji je prvi put organiziran uz klizalište na Karolini, privukao je brojne Puljane i njihove goste svih generacija koji su se već mnogo prije samog dočeka okupili "opremljeni" šarenim balonima. Nakon odbrojavanja, 31. prosinca točno u podne, baloni su s parkirališta podno Arene poletjeli prema vedrom nebu.

Najavljeni vatromet je izostao, no zabave nije nedostajalo jer je klizanje bilo besplatno, što su spremno dočekali mnogi mladi klizači, bilo je i glazbe i torte za okupljene, a oni malo stariji mogli su se počastiti Trapan vinima i zaplesati uz taktove pjesama Serđa Valića.

Zadovoljan odazivom i podnevnim dočekom bio je pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je prokomentirao i 2015., godinu na izmaku.

- Bila je izazovna godina pa je 31. prosinca mogu ocijeniti uspješnom, osobito za Grad Pulu, a vjerujem da će 2016. biti još bolja. Konačno, nakon dugog niza godina, izašli smo iz recesije, i nadam se da nam se ipak smiješe bolji dani. I vrijeme je ljepše, zdravo je, uz buru i sunce, pa želim da nam takva bude i 2016. godina. U 2016., koja će možda biti i izazovnija od 2015. čeka nas puno kapitalnih projekata.

Planiramo završetak obilaznice, uređenje Trga kralja Tomislava, izgradnju gradskog javnog bazena, bit će mnogo toga za naše građane. Bilo je malo poteškoća vezanih za odobrenje vatrometa od MUP-a, no ipak smo uspjeli prvi put organizirati doček u podne u Puli i vjerujem da će to postati jedna lijepa tradicija. Pula parking je dio prihoda besplatnim klizanjem vratio svojim građanima, prvenstveno djeci, da svi zajedno mogu uživati, rekao je Miletić.

Zadovoljni (po)dnevnim dočekom bili su i posjetitelji.

- Vrlo je lijepo, ovo bi trebalo prijeći u tradiciju. Iako je ovo prvi put okupilo se puno ljudi, znači da se ovo treba održavati i narednih godina, rekao nam je Veljko Zubić.

Slavljem je bila zadovoljna i Puljanka koja je dovela djecu, a svidjelo im se, rekla je, i baloni i klizanje.

- Lijepo je da se napravilo nešto za najmlađe u Puli, super je ovdje. Najviše mi se sviđalo puštanje balona, ideja je odlična, prelijepo je. Ovo mi je prvi podnevni doček i došla bih ovdje i sljedeće godine, prelijepo je, neka nas i ovakvo vrijeme posluži sljedeće godine, onda bi to bilo nešto najljepše, rekla nam je pak Dragica Cikotić.

Podnevni doček posjetila je i mlada obitelj iz Zagreba koja u Puli boravi u posjetu rodbini. Kako nam je rekla Zagrepčanka Sanja, bio je doživljaj za pamćenje.

- Lijepo nam je ovdje, probali smo i tortu, ljudi su ovdje super, opušteni i stvarno je prekrasno, rekli su.

Direktor Pula parkinga Branislav Bojanić bio je također zadovoljan manifestacijom.

- Grad Pula je prvi put, u suradnji s Pula parkingom, organizirao nešto ovog tipa i više sam nego zadovoljan posjećenošću i odazivom. Program je više nego dobar. Možda je malo nedostajao vatromet, ali nadam se da će druge godine biti u tom smislu bolje. Ipak, baloni su nadomjestili vatromet, osamsto balona je naručeno, uz male dječje igre, a nadam se da će druge godine i policija imati sluha za ovakvu manifestaciju. Nastupio je Zaro, mažoretkinje, Serđo Valić, posjetile su nas i nonice i nonići i mala djeca, bila je torta i vino, za sve generacije ponešto i za svačiji ukus pa se nadam da su svi zadovoljni. Ovo će postati tradicija. Pula parking u dogovoru s Gradom čak razmišlja i o kupnji klizališta, zaključio je Bojanić. 

Klizalište pod šatorom na Karolini, osobito sada, tijekom zimskih praznika, posjećuje oko 500 do 600 djece i roditelja dnevno, koji mogu klizati po prihvatljivim cijenama. Na Karolini se održavaju i brojni popratni programi, i tako će biti sve do 24. siječnja, kada će se klizalište demontirati. Najavljen je već i dolazak hokejaša Medveščaka te klizača sa Zlatne piruete, s ciljem dodatne promocije klizanja u Puli, uz samo more.  (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter