Doček Nove tisuću metara nad morem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Restoran pansion Učka na Poklonu ponovo je u pogonu nakon što je više od godinu dana bio zatvoren. Obitelj Kotević, braća Alex i Zoran,potpuno su restaurirali objekt i pustili ga u "probni rad". Novim ugostiteljskim sadržajem oplemenjena je ponuda Učke, atraktivni turistički adut koji je još uvijek nedovoljno iskorišten.

Obnovljeni restoran otvoren je svakog dana od 12 do 22 sata, a u ponudi ima gastro specijalitete našeg podneblja spravljene od domaćih proizvoda, koji većinom dolaze sa same Učke i iz njezinog podnožja. Tako se u pripremi koriste krumpir, sir, brašno, mliječni proizvodi s Učke, a u ponudi su i tri izvorna učkarska čaja koje je pripremio lokalni travar i fitoterapeut Aldo.

Alex Kotević, koji smatra da lokalna i zdrava kuhinja može privući ljude, svjestan je da danas nije dovoljno samo otvoriti lokal da bi posao krenuo, pa je već tako uspostavljena dobra suradnja s lokalnim turističkim agencijama i onima sa zapadne obale Istre, zbog čega je buking na Poklonu izuzetno dobar već u mjesecu otvaranja.

- Učku sagledavamo kao destinaciju. Osim ovog ugostiteljskog dijela, želja nam je raditi i na rekreacijskoj i sportskoj ponudi Učke. U suradnji s javnom ustanovom Park prirode Učka želimo osmisliti atraktivne izlete u prirodu. Ovo područje već ima lijepih pješačkih i planinarskih staza, želimo ga otvoriti i za letački turizam, bicikliste, bajkere, kaže Kotević i najavljuje doček Nove godine u svom lokalu na gotovo tisuću metara nadmorske visine. (Ma. KIRIGIN)



 


Podijeli: Facebook Twiter