Docek Nove godine: Vecina gradova utonula u zimski san

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još je samo mjesec dana ostalo do božicnih i novogodišnjih blagdana koji ce u Istru ponovno donijeti turisticku živost. Za Božic ili nekoliko dana nakon njega svoja ce vrata otvoriti niz velikih hotela, mali ce konacno ugostiti više gostiju nakon ucmalog studenog, popunit ce se dio kuca za odmor u unutrašnjosti, konobe ce živnuti.

Naravno, sve to zahvaljujuci domacim gostima, ali velikim dijelom i stranima koji odabiru Istru za proslavu najlude noci u godini.

Stoga stvarno cudi da mjesec dana ranije, osim na internetskom portalu pulske Turisticke zajednice, ni na jednom turistickom portalu vecih TZ-a, pa cak ni na onom Županije, nije objavljeno što to sve od dogadanja Istra nudi.

Istina je da hoteli pružaju zabavu i dodatne sadržaje u te dane, medutim, ne kaže li se obicno da gosti dolaze zbog destinacija, što bi znacilo zbog nekih posebnih dogadanja poput božicnih sajmova, urnebesnih zabava, koncerata i svega ostalog?!

A istarske su destincije ocito upale u pravi zimski san iz kojeg ce ih se teško trgnuti do Uskrsa. Zanimljivo je da ozbiljnija dogadanja za domace i strane goste u to vrijeme pružaju samo Rovinj i Pula.

U Rovinju ce se od 28. prosinca do 1. sijecnja drugu godinu zaredom održati Rovinj Music Festival u sklopu kojega ce se organizirati docek Nove godine. Pula priprema niz manifestacija, ukljucujuci i docek na otvorenom, u sklopu svog programa "Prosinac u gradu".

U Umagu se sprema božicni sajam te pozdrav Novoj godini za djecu, i to je to. Žalosno je da zapravo ništa vece ne priprema jedan turisticki Porec koji ce vjerojatno ugostiti velik broj turista upravo za naredne blagdane. U Gradu Porecu, koji je zadužen za organizaciju manifestacija, kažu da za to nemaju novca.

Prakticki jedina zanimljiva manifestacija u to vrijeme je ona uprizorenja živih jaslica u Gracišcu, kada to mjesto privuce stotine posjetitelja, medutim nitko se nije dosjetio to objaviti na portalima.

Vecina velikih hotelskih kuca otvorit ce vrata dijela svojih hotela, od kojih ce neki organizirati svecani docek. Takve paket-aranžmane vec nude na svojim internetskim stranicama. Rijec je prvenstveno o paketima na bazi dva ili tri nocenja, koji nude i svecanu veceru te opuštanje u njihovim wellness centrima. (Barbara BAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter