Doček na trgovima u Puli, Poreču, Umagu i Rovinju

Kino Valli (S. Z. T.)
Kino Valli (S. Z. T.)

Prognoza vremena za doček 2018. godine ne ide posve na ruku svima koji namjeravaju Silvestrovo provesti na otvorenom. Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, za nedjelju, 31. prosinca, predviđa se slaba kiša upravo u večernjim satima, prije dočeka, dok nekoliko drugih izvora navodi da će kišiti nakon ponoći, u prvim satima Nove godine. Ipak, izgleda da će temperature biti dovoljno visoke za boravak na otvorenom. Prema dosadašnjim prognozama, neće biti niže od šest stupnjeva noću, a danju će se popeti do 13. Na Staru godinu oko podneva očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme u kojem će moći uživati svi koji se upute na podnevni doček u Medulin kod Starog malina, u Pulu na klizalište ili u porečki Park Matije Gupca.

Podnevni i ponoćni programi

Program u Medulinu počinje već u prijepodnevnim satima kad se održava atletska utrka za djecu i odrasle, duljine pet kilometara, s ciljem i startom na medulinskoj rivi. Od 10 do podneva na trgu uz Malin na vitar publiku će zabavljati DJ Nikola Z Kukurini, mali plesači i plesačice Plesnog studija Pirueta iz Medulina i Zemlja zabave. Od 10.30 do 14 sati predviđene su zabavne igre i punktovi s animacijom za djecu. U programu dočeka za najmlađe je odbrojavanje i dječji pjenušac uz posebnu animaciju i koncert Mije Dimšić od podneva do 14.30 sati. Na štandovima nudit će se ombolo, kobasice, kapuz, maneštre, fritule te kuhano vino i pjenušac.

Za najmlađe i Pula organizira doček Nove godine u podne na klizalištu na Verudi uz nastup Gelato Sisters. Još su dva dočeka u podne u Puli - u Rock baru Mimoza nastupa grupa 3 Stupid Dogs, a u Actors Studiju sastav Cherrybombz.

Najveći odaziv publike za doček na otvorenom očekuje se tradicionalno u Puli gdje će na Forumu goste u Novu godinu uvesti Prljavo kazalište, a potom će se za zabavu i ples do jutarnjih sati prvog ponedjeljka u godini pod velikom svjetlećom kuglom pobrinuti Night Express. Seasplash platforma organizira elektronički doček na tri pozornice - u tunelu Zerostrasse te u Parku Petra Krešimira IV. Na Seasplash, Slurp i Psygendering pozornicama, također u tunelu, nastupit će više od 20-ak DJ-eva i producenata svih generacija s mješavinom reggae, dub, d'n'b, jungle, techno, house i trance ritmova. Početak je najavljen za 22 sata.

Dječji doček organizira se i u porečkom Parku Matije Gupca gdje nastupa Teatar Naranča, a na istom je mjestu večernji doček uz elektroničku glazbu. Na Trgu slobode veliki je koncert Parnog valjka. U Umagu, na dočeku u sklopu manifestacije "Umagični blagdani", nastupa DJ Endi i PROleteri, a program počinje u 22 sata. U ponoć posjetitelje očekuje novogodišnji vatromet. U Rovinju će goste nakon ponoćnog vatrometa zabavljati svjetski poznati bend The Gipsy Kings, a prije toga od 21.30 Simon Marlow and The Rovinj Music Lab.

- U Novu godinu Rovinj ulazi s međunarodnim zvijezdama, The Gipsy Kings, poznatima po atraktivnom glazbenom repertoaru. Vjerujemo da će svjetski poznata grupa svojom glazbom pridonijeti odličnom raspoloženju domaćih i velikog broja stranih gostiju koji će novogodišnje blagdane dočekati u našem gradu, izjavila je direktorica rovinjske Turističke zajednice Odete Sapač.

Pune se hoteli, ali i hosteli

Za ove blagdane u Istri boravit će oko 20 tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti 70-ak tisuća noćenja, doznaje se u Turističkoj zajednici Istarske županije. Većina istarskih hotela je otvorena za božićne i novogodišnje blagdane, a gosti su, osim u hotelima, smješteni i u ruralnim kućama za odmor te nešto manje u privatnom smještaju. Tradicionalno najviše gostiju je iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije. I ove se godine najviše bukiraju četverodnevni i petodnevni aranžmani. Hotelske kuće pripremile su poseban blagdanski program te svečane večere za Silvestrovo, uz raznovrstan glazbeni program. Prema podacima istarskih hotelijera, većina hotela već je popunjena, a premda su rezervacije bile dobre i za božićne blagdane, ipak je najveće zanimanje za novogodišnje aranžmane čije se cijene kreću od 200 do 500 eura po osobi. Za novogodišnje blagdane se mnogi gosti očekuju i u istarskim hostelima, a riječ je o pretežito mlađim turistima koji će Novu godinu dočekati na trgovima istarskih gradova, gdje se nudi bogat zabavni program. (Hina, G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter