Docek ljeta uz bubnjeve i krijes

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Astrofest, neobicni festival astronomije i mitologije kojim Višnjanci na osebujan nacin obilježavaju ljetni solsticij, treba se održati sutra navecer. Iako bi kiša mogla osujetiti popularni dogadaj, cija je suština da bude na otvorenom, organizatori se nadaju lijepom vriemenu.

Festival pocinje u 20 sati na trgu u starom gradu, gdje ce se održati smotra vina i autohtonih gastronomskih proizvoda, te biranje "Astrovina". Uz gastronomske užitke kuharskog virtuoza Denisa Zembe, posjetitelji ce moci kušati vina lokalnih proizvodaca, promatrati nocno nebo s lode, te nauciti kakva je veza izmedu astronomije i gastronomije u predavanju koje ce održati prof. Korado Korlevic.

Istovremeno, na Ticanu kraj zvjezdarnice održat ce se cjelonocni glazbeno-scenski program, koji zapocinje ispracajem zadnjih suncevih zraka uvecer, a završava docekom prvih suncevih zraka u zoru, uz zvukove džembe bubnjeva. Na istom mjestu predavanja ce održati i prof. Romina Franjic te Korlevic, a odvijat ce se i Star Party - promatranje planeta Saturna i zviježda ljetnog neba.

Magicnu atmosferu upotpunjuje paljenje krijesa u ponoc, uz performans vatrom, a nastupit ce i glazbeni sastavi Carpe Diem, DJ Zuben el Genubi i Marko Ritoša. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter