Dobro došli, đaci prvaci!

U školske klupe pulskih škola prvi puta su sjela 623 mališana (D. ŠTIFANIĆ)
U školske klupe pulskih škola prvi puta su sjela 623 mališana (D. ŠTIFANIĆ)

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Boris Miletić s nadležnom pročelnicom za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović i suradnicima posjetio je u ponedjeljak Osnovnu školu Vidikovac i sudjelovao u prigodnom programu za prvašiće. U pulskim osnovnim školama ukupno je 623 mališana prvi puta sjelo u školske klupe, a samo u OŠ Vidikovac njih 98 od ukupno 657 učenika koliko ih pohađa ovu pulsku školu.

Učenje, ali i igra

Ravnatelj OŠ Vidikovac Predrag Dukić poručio im je da je škola mjesto za učenje, ali i za igre, samo treba naučiti pravila igre.

- Igre potiču kreativnost i maštovitost i zato se svi morate nastaviti igrati. Pozivam i roditelje da se više igraju sa svojom djecom i tako zajedno provode više kreativnog vremena, rekao je ravnatelj Dukić.

Gradonačelnik je svima zaželio uspješan početak školovanja te iskoristio prigodu da roditelje i druge sudionike u prometu upozori da je sada puno djece na ulicama te da voze polakše i pažljivije. Prvašićima je, pak, poručio da im je ovo ulazak u svijet odraslih, ali da trebaju što duže ostati bezbrižni.

Ulazak u svijet odraslih

- Pred vama je jedno novo poglavlje u životu i ja vam želim školsku godinu punu dobrih ocjena i lijepih trenutaka. Posebno pozdravljam i vaše roditelje, a nastavnicima želim zahvaliti na trudu i naporu kojeg ulažu kako bi vam prenijeli znanje koje će vam pomoći u odrastanju. Možda je ovo za vas i stresno razdoblje, veliki je to korak kada ulazite u svijet odraslih, ali je to vrijeme i druženja i stjecanja novih prijateljstava od kojih neka ostanu tijekom cijelog života. Svi smo mi kao mali, željeli što prije narasti, a sada kada smo odrasli, vidimo kako nam je lijepo bilo kada smo bili mali i bezbrižni. Zato uživajte sada. Dobro došli, đaci prvaci!, poručio im je Miletić.

Prvašiće su pjesmom i prigodnim recitalom dočekali stariji učenici škole i time im olakšali prvi susret sa školskim prostorom.

Inače, da bi uspjeli smjestiti svu djecu koja žele pohađati OŠ Vidikovac i omogućiti da svi idu u jutarnju smjenu, u školi je izgrađena i nova učionica. Za obnovu škola i podizanje školskog standarda u svim pulskim školama, tijekom ljetnih mjeseci Grad Pula uložio je više od 2,2 milijuna kuna. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter