Dobrilovic: Hrelja se ponaša autokratski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izlazak predsjednika porecke podružnice Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Franca Dobrilovica iz predsjedništva županijske organizacije ove stranke prije dva mjeseca i nedavna previranja u pulskoj podružnici potaknula su ovih dana u Porecu nagadanja da i u njihovim redovima postoji nezadovoljstvo rukovodstvom stranke i predsjednikom Silvanom Hreljom.

Koliko su istinite spekulacije o mogucim nemirima izmedu porecke podružnice i središnjice, te o razlozima ostavke u županijskoj organizaciji doznali smo više od Dobrilovica.

- Porecki HSU je 2005. godine prvi put izašao na lokalne izbore, dobili smo dva vijecnika i bili u opoziciji, veli Dobrilovic. - Zahvaljujuci konstruktivnom radu naših vijecnika, IDS nas je nakon sljedecih izbora pozvao na suradnju u koaliciji i ta je suradnja odlicna. Zahvaljujuci njoj Porec je puno napravio za umirovljenike i starije osobe - otvorili smo Dom umirovljenika, dobili prostor Galije za klub umirovljenika, a Grad i financijski pomaže umirovljenike slabijeg imovinskog stanja. Stoga smo našeg predsjednika Silvana Hrelju kad je dolazio u Porec upozorili da ne napada IDS i SDP, medutim, on je to redovito cinio. Naime porecki je stav da je svaka sredina specificna i da svaka stranka treba biti tolerantna prema specificnostima gradskih i županijskih organizacija. Ali osjecamo da to tako nije u HSU-u. Bio sam clan županijskog predsjedništva HSU-a koje je radilo vrlo dobro, ali zbog, po mom mišljenju, autokratskog vladanja strankom i neprihvacanja prijedloga iz baze, iz Istre, te radi neopravdanih kritika na rad predsjedništva od strane središnjice i Hrelje, a sve je kulminiralo sa slucajem gradske organizacije u Puli i predsjednik županijske organizacije Zdenko Pliško dao je ostavku. Iz solidarnosti s njime i radi prije recenog autokratskog vodenja stranke i ja sam podnio ostavku na mjesto u županijskom predsjedništvu, kaže Dobrilovic.

Ostavku je, kaže, podnio 4. lipnja i o tome informirao gradski odbor koji je njegovu odluku podržao. Dobrilovic na mjestu predsjednika porecke podružnice ostaje do održavanja izvještajno-izborne konferencije podružnice pocetkom rujna.

Predsjednik HSU-a Hrelja kaže: - Znam da je zbog solidarizacije sa Zdenkom Pliškom došlo do izlaska iz županijske organizacije ali moram reci da jedan covjek nije organizacija. (Vedrana HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter