"Dobrilini" srednjoškolci obilježili Dan škole

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

"Dnevnik naših uspjeha", priredba je koju pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile svake godine organizira za Dan škole da bi pred kraj školske godine predstavila rezultate koje su njeni učenici postigli na raznim natjecanjima.

Ove su godine na školskoj razini na natjecanjima znanja sudjelovala 293 učenika, te još 80-ak u sportovima. Na županijska natjecanja plasiralo se 238 učenika osvojivši 12 prvih mjesta, 11 drugih i devet trećih mjesta.

Ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Josip Šiklić ovom je prigodom izdvojio Patrika Matoševića koji je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike i fizike te je na sva tri natjecanja osvojio prvo mjesto, s time da je test iz fizike riješio 100 posto. Katarina Zornada također je sudjelovala na tri županijska natjecanja. U matematici i biologiji osvojila je drugo mjesto, a u fizici četvrto mjesto. Među sportašima na županijskim natjecanjima, prvo su mjesto osvojili nogometaši i trkači krosa, a košarkašice su, zahvaljujući prvom mjestu u Istri, izborile pravo nastupa na državnom prvenstvu.

Ove je godine na 11 državnih natjecanja sudjelovao 31 učenik Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a osvojena su tri prva, četiri druga, dva treća i četiri četvrta mjesta. "Večeras nema s nama geografa jer su tek danas završili s natjecanjem. Na natjecanju su sudjelovala dva učenika - Petar Bratulić i Luka Pamić.

Luka je osvojio četvrto, a Petar je po drugi put osvojio prvo mjesto i ušao u državnu reprezentaciju za olimpijadu koje će se održati u Poljskoj", rekao je Šiklić. Među uspješnijim učenicima ove školske godine je Patrik Matošević koji je drugi matematičar, treći fizičar i osmi informatičar u Hrvatskoj.

Nakon što je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić učenicima čestitao na postignutim rezultatima i maturantima zaželio da se upišu na željene fakultete, održan je zabavni program.

U njemu su nastupili školska dramska skupina Orko, pjevačice Daniela Kazalac, Mirta Krsnik i Priska Lukin, vokalna skupina Rožice, recitatorica Roberta Špoljarić, plesna skupina The spirit, bend 3.E3, Školski bend te kao gosti etno-skupina Šćike. Između glazbenih i scenskih točaka predstavljeni su uspješni učenici i mentori koji su ih pripremali za natjecanja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter