Dobri, stari rock'n'roll je pravo osvježenje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Topla ljetna noc, raspoložena ekipa, akusticni kutak starogradske jezgre i dobri stari rock'n'roll, sastojci su odlicne  prve veceri Novigrad-Cittanova summer jazz cluba, u kojoj je pod reflektorima bila zagrebacka grupa Super stari. Prolazu Anguillara Veneta duh plesnjaka iz 50-ih i 60-ih godina udahnuli su zagrebacki veterani iz nekadašnjih rock'n'roll i blues bandova, koji svi zajedno broje 320 godina, i to s ponosom isticu!

Na njihovom je celu Davor Štern, poduzetnik i nekadašnji ministar gospodarstva i direktor Ine, ali što je najvažnije - stari rocker koji je svirao u Zlatnim akordima i grupi 220, klavijaturist i pjevac. Uz njega je legendarni gitarist (i glas) Željko Kovacevic Pes, koji je s Jankom Mlinaricem osnovao Mladis, prvi hrvatski r'n'r band, zatim Goran Ivas (gitara i glas), Vlado Bastajic Kirby (bas i glas) i Željko Marinac Macor (bubnjevi).Super stari su osvojili s guštom odsviranim obradama Beatlesa, Rolling Stonesa, Little Richarda, Chucka Berryja, Santane, Elvisa Presleya…, kvalitetom i simpaticnom komunikacijom s publikom koja je tijekom veceri postajala sve brojnija, da bi se nakon pauze polako pocela osipati.

Pozivi okupljenim domacima i turistima da zaplešu pred pozornicom nisu urodili plodom, ali su parovi sramežljivo cupkali na dnu gledališta i demonstrirali plesno umijece skriveni od pogleda vecine, u uglu obližnje terase i pod voltama kraj bine. I dok su se nizali «The young ones», «Susie Q», «Honky tonk woman», «Johnny B good», «Oh Carol», «Hound dog», «I feel fine», «Tutti frutti» i mnoge druge, nakon nekoliko biseva, prebrzo je stiglo vrijeme za zatvaranje plesnjaka.

Zadovoljstvo ishodom veceri s razlogom nije krio Boško Petrovic, kreator i umjetnicki voditelj Novigrad-Cittanova summer jazz cluba. Iduci koncert, onaj zagrebackog Greenhouse Blues Banda, koji izvodi pretežno obrade soul, blues i rhytm'n'blues skladbi, zakazan je 7. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter