Dobri koncerti i dobra zabava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kvalitetni mladi bandovi i dobra atmosfera obilježili su preksinocnu prvu vecer Parkfesta u Parku novigradske biskupije. Na repertoaru su bili reggae, ska, punk i hip-hop ritmovi, a led su probili S-One El Mexicano i Jova Prostak. «Djeca ulice», «Na šanku», «Los locos» i «Nešto fora» neke su od izvedenih pjesama ovih hip-hopera iz Umaga, koji su poceli suradivati prije sedam godina u emisiji «Klošarski stil» na bivšem radiju Stella Maris.

Uz clanove rijecke grupe Officer Down publika se sve više pocela približavati pozornici, a oni su im uzvratili ocito mnogima vec poznatim stvarima, primjerice energicnim «Rudy» i «Pivo, vino, rakija». Grupa je cesto mijenjala postavu, no cini se da je ona aktualna osmeroclana - prava. Uzori su im razliciti, ali sve ih spaja Manu Chao, što se dijelom osjeca u njihovoj glazbi koju definiraju kao mješavinu ska reggaea i punka. U Novigradu su pokazali da im zagrijavanje auditorija ide od ruke i nastup završili osobnom interpretacijom «Va Permani cu poc».

Za mikrofone su zatim stali decki iz zadarskog Postolara Trippera, na celu s vokalima Davorom Valcicem i Darkom Predragovicem, koji znaju animirati publiku. Uz njihove se pjesme «Nataša», «Na rubu ponora» i druge, i plesalo i pjevalo. A dio onih kojem se cinilo da ih ne znaju shvatio je da nije tako s refrenom «koga, cega? Janjetine!» iz "Tužne price o selu". Njihova je pak prica zapocela s radioemisijom «Generacija Ex», a nakon uspjeha u HRT-ovom "Briljanteenu" snimili su dva albuma, «Sve što iman san ukra» i «Popravni».

Šecer na kraju bio je porecki Cirkus koji je sve bolji, a i fanovi su im sve brojniji. Šuško (vokal), Vili i Luka (gitare), Marko (trombon), Šiki (bas), Jure (saksofon) i Fredi (bubanj) potvrdili su svoj status odlicnih zabavljaca izvodeci skladbe s društveno angažiranim temama i zaraznim živim ritmovima. Zadnji uradak iz cirkuske autorske radionice zove se «Rotor», posvecen je njihovom Porecu i prevelikoj izgradnji. Ocekivanja organizatora o dobrim koncertima i dobroj zabavi u prvoj su veceri ispunjena, a sinoc su na redu bili Bežicni kabel (Porec, Novigrad) i Undead (Novigrad) te glavna atrakcija Parkfesta - grupa Pozdrav Azri.

 


Podijeli: Facebook Twiter