Dobri duh Mediterana glazbom ispunio Rovinj

7Luas.Orkestra čini šest glazbenika iz različitih kultura
7Luas.Orkestra čini šest glazbenika iz različitih kultura

Nastupom najmlađih predstavnika ovogodišnje edicije Festivala Sete Sóis Sete Luas, dječjeg zbora sa Sicilije Coro Athor Vittoria, kojima su se potom pridružili i članovi 7Luas. Orkestra, sinoć je na rovinjskom Trgu maršala Tita počeo festival mediteranske narodne glazbe, uličnog kazališta i likovne umjetnosti.

Festival Sedam Sunca Sedam Mjeseca već se dvadeset i jednu godinu održava u trideset gradova i jedanaest zemalja Mediterana i portugalskog govornog područja - Brazilu, Cabo Verde, Francuskoj, Grčkoj, Izraelu, Italiji, Maroku, Portugalu, Španjolskoj i Sloveniji, a od 2008. godine i u Rovinju, kao jedinom predstavniku Hrvatske.

Riječ je o festivalu koji se financira iz sredstava Europske unije.

Članovi 7Luas. Orkestra predstavnici su najrazličitijih muzičkih kultura - Shlomo Deshet (Izrael), Mara Aranda (Valencija), Agus Barandiaran (Baskija), Luis Peixoto (Portigal), Mario Incudine i Pino Barandiaran (Sicilija). Zahvaljujući njima je dobar duh mediterana ispunio glazbom i pjesmom prostor rovinjskog trga i rive.

Uslijedio je i nastup fantastične Tamare Obrovac i Transhistra Elektric, otvoren njenom obradom Runjićevog bezvremenskog hita "Moj galebe", a potom izvedbom njenih pjesama u kojima spaja jazz i etničke utjecaje rodne Istre. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter