Dobre vibracije na Portarati, ali…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz puno dobrih vibracija, ali s boljom i kreativnijom instrumentalnom pozadinom od dobrog, ali ukalupljenog klasicnog rock'n'roll pjevanja frontmena Marija Huljeva, zagrebacka grupa Less Than A Minute u ponedjeljak je na Portarati u sklopu Jazzbine koncertno predstavila debitantski album "To Be", koji su nakon pet godina djelovanja objavili u veljaci ove godine.

Publika je dobro reagirala na njihov vedar, plesni muzicki izricaj kreiran u maštovitom spoju popa, jazza, elektronike, etna i drum&bassa. Bend najbolje zvuci u spoju mantricnog etna i drum&bassa, žanru unutar kojeg se svojedobno nekolicina glazbenika iz ove postave izražavala u bendu Tobogan.

U tom smislu posebno vrijedi istaknuti odlicnog bubnjara Janka Novoselica, koji je i clan TBF-a, te basista Konrada Lovrencica.

Grupa Less Than A Minute nastala je iz šireg projekta Beat Busters koji ne okuplja samo muzicare, a u skladu s njihovim poimanjem da glazba ne poznaje granice, album im se može besplatno skinuti na internetu.

Valent Samardžija svira worldstick, norveški instrument koji umnogome zvuci kao šargija i cime povremeno stvaraju balkanski melos. Tim instrumentom, kako je publici porucio pjevac Mario, dozivaju dobre duhove.

U punom etno-izrazu worldstick je najbolje zvucao u uvodno izvedenoj pjesmi "Fildžan", dok je u izvedbi "Travel To Istria" odlicno zvucala zajednicka dionica worldsticka i gitare Elvisa Penave. U nastavku su dojmljivo izvedene "Nobody Knows" i "Closer To The Light", a te se pjesme cine i najboljim uracima na njihovom prvijencu.


Podijeli: Facebook Twiter