Dobre pjevačke vibracije za predstojeće blagdane

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Koncert sinoć još nije ni počeo, a u Circolu se već tražila stolica više pa je publika napunila veliku salu kako bi uživala u nastupu mješovite vokalne skupine Nešpula, muške klape Brnistra i komornog zbora Cantus PoPuli na božićno-novogodišnjem koncertu "Na dobro van došlo porođenje".

Kao što je odmah na početku istaknuo voditelj programa Franjo Tončinić, ove tri skupine povezuje jedna osoba, a to je Tatjana Merkl, umjetnička voditeljica skupine i klape te dirigentica zbora kojoj su njeni kolege preksinoć i prigodno darivali jer ih uči, viče ali i jako voli.

Nešpula je otvorila i zatvorila koncert, počevši s istarskom "Porodil sej' Kralj nebeski", prošavši kroz neke dalmatinske i crnače duhovne pjesme, a završili su pop stilu obradom hita "Sretan Božić" grupe Fantomi. Ona mješovita vokalna skupina u kojoj dominira ljepši spol uz jedan muški glas (a traže još dva basa) već je dobro poznato ime što se vidjelo i po toplom prijemu.

Doduše, jako dobro je prošla i jedina pulska muška klapa Brnistra koji su se opredijelili za pjesme sporijeg tempa, stavivši naglasak na dalmatinske skladbe poput uvodne "Da bi udrile sve fortune" i zaključne "Na parvi dan od godišča". Ova klapa redovito nastupa i još očekuje koncerata do kraja godine gdje će pokazati svoje vokalne sposobnosti.

Iznimno uspješan bio je i zbor Cantus PoPuli kojima je ovo bio tek drugi nastup, no bili su odlično uvježbani i pripremljeni, sigurno i zbog toga što u njemu pjevaju članovi i članice ostalih dvaju skupina a tu su i novi članovi. Započeli su afričkom narodnom nazvanom "Singabahambayo" i kroz kratak nastup pokazali svu svoju raskoš za koju se nadamo da će je imati prilike još puno puta demonstrirati. Usput, i oni traže dodatne glasove, dva alta i dva tenora, a sve ove skupine probe imaju na adresi Mutilska 44. Na kraju, svi zajedno kao jedan mali bis, kroz pjesmu su svima poželjeli čestit Božić i sretnu Novu godinu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter