Dobre ocjene za PorečDox3

Iz filma "Blokada" Igora Bezinovića o studenskim prosvjedima iz 2004. godine (Arhiva)
Iz filma "Blokada" Igora Bezinovića o studenskim prosvjedima iz 2004. godine (Arhiva)

Predzadnjeg dana Međunarodnog festivala dokumentarnog filma PorečDox3 posjetitelji su mogli pogledati film "Blokada" hrvatskog redatelja Igora Bezinovića o studenskim prosvjedima iz 2004. godine te besplatnu projekciju filma "25. sat" Tomislava Mršića.

"Lopovi po zakonu" ruskog redatelja Alexandera Genteleva zadnji je dokumentarac prikazan na festivalu, a govori o ruskoj mafiji kroz osobne priče samih mafijaša.

Svoje oduševljenje festivalom ne kriju ni posjetitelji, a zadovoljni su i organizatori. 

- Jako mi se sviđa festival i svaka čast organizatorima. Prvi puta sam tu, a doći ću i sljedeće godine. Pogledao sam film "Sevdah o rodama" i sve pohvale redatelju. Sniman je na neki drugačiji način koji mi se posebno svidio, rekao je Patrik iz Poreča, jedan o posjetitelja PorečDoxa.

- Zadovoljni smo posjećenošću festivala, pogotovo sa zadnjim terminom prikazivanja filmova koji je, izgleda, najzgodniji publici pa su u to vrijeme bili najbrojniji gledatelji, rekao je vanjski suradnik festivala Mladen Đaković.

Festival raste iz godine u godinu pa je za očekivati da će sljedeće ponuditi gledateljima još više kvalitetnih filmova i privući još brojniju publiku. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter