Dobre jazz vibracije za 15 g. postojanja Big Banda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puno dobrih jazzerskih vibracija u utorak navecer je odaslao Big Band pulskog Puhackog orkestra na svom nastupu u Domu hrvatskih branitelja. Pod vodstvom Branka Sterpina i ove su godine izredali jazz standarde, za što su pocašceni aplauzom dupkom pune velike dvorane.

Klarinetist Robert Rosanda, koji je svirao i u prvoj postavi Big Banda, publiku je oduševio "Koncertom za klarinet" Artieja Shawa, što je natjeralo voditeljicu Tijanu Vukic Stjelja da opušteno komentira "Zahuktalo se, je li?". Doista jest, ali cijeli je koncert protekao u brzim ritmovima i iznimno dobrom raspoloženju koje su Sterpin i ekipa širili s bine.



Trombonist Miron Hauser nastupio je kao solist u skladbi "The meaning of the blues" Bobbyja Troupa koju je za trombon prilagodio Peter Herbolzheimer, ali pokazao je i da zna pjevati kada se u zadnjoj pjesmi službenog dijela programa pridružio Jasmini Makoti u pjesmi "Baby it's cold outside". Mlada pjevacica prije toga izvela je i "Orange colored sky".

Kao solist iskazao se i mladi, ali iskusni bubnjar Adriano Bernobic, primjerice u skladbi "Cute" iz repertoara orkestra Counta Basieja kojom je otvoren koncert, nakon cega je slijedila zarazna "Straight ahead".



Na repertoaru se našla i skladba "Spain" velikana, ili kako ga je voditeljica nazvala, "velemajstora fusiona" Chicka Coreae koju su izveli i na bis, te skladbe Louisa Prime, Buddyja Richa itd.

Bila je ovo prilika da se obilježi i 15 godina Big Banda te su cestitke i aplauzi upuceni prvom voditelju, skladatelju i aranžeru Davoru Lorkovicu, tajniku Puhackog orkestra Željku Rikeru te svim brojnim bivšim i sadašnjim clanovima.

Osim toga, Vukic Stjelja podsjetila je posjetitelje da mogu pomoci bolesnom pjevacu KUD Idijota Branku Crncu Tusti uplatom na žiro racun PBZ-a 3101941226.

Uz Puhacki orkestar producent i organizator koncerta bio je i SAKUD Pula uz pokroviteljstvo Grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter