Dobra su momčad, ali obrana ima rupa

JOŠ JEDAN "INTERNACIONALAC" ZA DESNI BOK - Darko Mišić (D. MEMEDOVIĆ)
JOŠ JEDAN "INTERNACIONALAC" ZA DESNI BOK - Darko Mišić (D. MEMEDOVIĆ)

Ako bi se unatrag posljednje tri-četiri godine raščlanile sve pozicije unutar "zeleno-žute" momčadi, ona pred koju bi mogli staviti epitet "međunarodna" definitivno bi bila pozicija desnog beka. Gledano samo po mjestu rođenja nogometaša koji su u tom razdoblju ordinirali po desnom boku, bilo je tu igrača iz Požarevca (Marjan Marković), Mostara (Mateo Sušić), Züricha (Josip Uzelac) i Kragujevca (Bojan Pavlović). Jedina iznimka bio je Ivor Horvat koji je najduže od svih njih boravio na "Drosini", ali zbog silnih zdravstvenih problema na kojima bi mu pozavidio i Jeremija iz Alan Forda, Zagrepčanin to nije uspio pretvoriti u "pristojan" broj nastupa za Istru 1961.

Upravo s Horvatom krenulo je pulsko "krpanje" desnog boka na kojem se posljednje dvije godine izredao popriličan broj "priučenih" igrača, a svakog prijelaznog roka tražio barem jedan kojem je ta pozicija "prirodna". Niti ovo ljeto nije bila iznimka, a odabir je pao na Darka Mišića, još jednog "internacionalca" rođenog u Banja Luci prije 24 godine.

- Istina, rođen sam u Banja Luci, ali u njoj se nisam puno zadržao, jer sam odmah po izbijanju rata s obitelji odselio u Njemačku - kaže Mišić. - U Njemačkoj sam se počeo baviti nogometom, odigrao dvije godine među tamošnjim klincima, a onda smo se vratili u Hrvatsku, u Ivanić Grad gdje sam u tamošnjem Naftašu trenirao dvije godine i potom prešao u omladinski pogon Croatije iz Sesveta s kojom sam igrao Prvu HNL mladih. Po okončanju juniorskog staža otišao sam u austrijski niželigaš Union iz Weisskirchena, iz čijih sam redova prešao u Slogu iz Uskoplja, člana druge lige BiH te potom, stepenicu po stepenicu, stigao do Travnika, člana Premijer lige BiH. Tamo sam odigrao dobru sezonu i pol, prešao u Čelik iz Zenice gdje sam igrao dvije i pol sezone, da bi me zimus Igor Štimac pozvao da dođem u Zadar. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter