Dobra stara Heidi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava prema jednom od najpoznatijih klasika djecje literature, nezaboravnoj "Heidi" Johanne Spyri, u izvedbi zagrebackog Kazališta Merlin, uprilicena je u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

Troje glumaca u sat vremena, uz vremenske skokove, predocilo je pricu na zabavan nacin, prikazujuci važnost prijateljstva, dobrote te prihvacanja sebe i drugih.

Heidi ostaje bez roditelja te ju teta odvede kod djeda samotnjaka. Iako u pocetku pomalo skepticna, Heidi uskoro zavoli planinu, koze, kao i samoga djeda te pastira Petera, koji joj postaje prijatelj. No, onda odlazi o Frankfurt, gdje postaje družica/prijateljica Klari, djevojci u invalidskim kolicima. Na kraju djevojcice odlaze zajedno u planine, gdje Klara prohoda.

Prica je danas, s didaktickog gledišta, aktualnija nego ikada, kada djeca provode sata i sate pred racunalom, u bespucima Facebooka.

U ulozi Heidi izmjenjuju se Antonija Stanišic Šperanda i Sanja Milardovic, Puljanka Gordana Šimic pojavljuje se kao Klara, a Ivan Horvat u trostrukoj ulozi Petra, djeda i tutora. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter