Dobra hrana i glazba i atraktivna "Balinjerada"

"Balinjerada" - niz nizbrdicu su se spustila 34 vozila kućne izrade
"Balinjerada" - niz nizbrdicu su se spustila 34 vozila kućne izrade

U nedjelju je privedena kraju još jedna proslava Sv. Roka u Brtonigli. Cijela je manifestacija krenula još u četvrtak i to noćnim pješačkim pohodom, a slavlje se narednih dana intenziviralo bogatim zabavnim programom koji je uključivao pregršt glazbenih nastupa; uz klapu Sv. Pelegrin, limenu glazbu Zajednice Talijana Buje, te bendove Tri Melody, Trio77 i Istrian Boysi. Glazbeni vrhunac je dostignut u petak uz nastup Lane Jurčević te subotu uz Zucchero tribute band koji su glavni trg napunili obožavateljima.

Zanimljivo i ukusno je bilo na Rocco marketu uz degustacije i prodaju autohtonih istarskih jela, te na manifestaciji Brtonigla wine uz degustacije i prodaje vina s područja Brtonigle. No, to je bio samo dio onoga što se u Brtonigli dešavalo u proteklim danima - veliki je naglasak stavljen i na sport uz natjecanja i rekreaciju u tenisu, nogometu, biciklizmu, odbojci, gađanju na leteće mete i noćnom hodanju. Ono što je definitivno privuklo najviše pažnje posjetitelja, bila je "Balinjerada" na kojoj se 70-ak učesnika na ukupno 34 vozila, kućne izrade, spuštalo niz nizbrdicu.

Na svoje su u ovogodišnjem izdanju manifestacije došli i najmlađi uživajući u programima koji je uključivao ulične čarobnjake i maskote koji su interaktivno zabavljali najmlađe na predstavi i ulicama Brtonigle. Osim toga, prostora za dječje radosti bilo je osiguran u lunaparku koji je prigodno postavljen za vrijeme proslave. Zadnjega dana manifestacije su loši vremenski uvjeti utjecali na dio programa koji izmijenjen. No, neovisno o tome održalo se gađanje na leteće mete, tradicionalna procesija i misa, te krajem večeri i nastup limene glazbe Zajednice Talijana Buje i benda Istrian Boys. Organizatori ove manifestacije bili su Turistička zajednica općine Brtonigla, Općina Brtonigla i Razvojna agencija Brtonigla. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter