Dobivaju do 4.000 kuna naknade, iako tvrtka ne radi

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

"Kako je moguće da desetero članova nadzornog odbora Županijske tvrtke Vodoopskrbni sustav Istre - vodovod Butoniga već godinama prima mjesečne naknade premda sama tvrtka već četiri godine nema niti jednog zaposlenika niti se bavi ikakvom djelatnošću, pitanje je koje je na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Rovinja gradonačelniku i saborskom zastupniku Giovanniju Sponzi postavila vijećnica SDP-a Eda Kalčić. Dodala je i da prema njenom saznanju te naknade mjesečno i po članu iznose između 2.600 i četiri tisuće kuna koje podmiruju građani Rovinja pošto je Rovinj imao (a čini se da ga i danas ima) svog predstavnika u nadzornom odboru. Kako je to moguće pitala je Kalčić, dodajući i da se u  konkretnom slučaju radi o krajnje nemoralnom ponašanju kako onih koji novce daju, tako i onih koji ga s lakoćom primaju. Međutim, postavljeno pitanje kao ni ocjena ponašanja ovih koji daju i onih koji uzimaju, izrečena od strane Ede Kalčić, nije izazvala diskusiju pa ni čuđenje ostalih vijećnika. Rovinjski je gradonačelnik Sponza zaključio da je riječ o važnoj temi pa će stoga Gradsko vijeće uputiti zahtjev nadležnima da na nju i odgovore.

Od važnijih točaka dnevnog reda koje su uslijedile izdvajamo vijećničko prihvaćanje Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa vezanih za gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u predjelu Kuva između Grada, Hrvatske elektroprivrede i Odvodnje Rovinj. Podsjećam, riječ je o projektu vrijednom gotovo 225 milijuna kuna, koji se svojim najvećim dijelom provodi novcem pribavljenim iz EU fondova.

Od ostalih točaka dnevnog reda gotovo bez pitanja prošlo je izviješće o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci kojeg je podnijela Milena Obrovac, a istu je sudbinu vijećničkog usvajanja imao prijedlog drugih izmjena i dopuna Proračuna kao i drugih izmjena i dopuna programa rada gradonačelnika i gradske uprave za 2016. godinu.

Modrušan zamijenio Volčić Žufić

Najsvečaniji čin Vijeća odnosio se na danu prisegu novog IDS-ovog vijećnika Davida Modrušana koji je zamijenio vijećnicu Ivette Volčić Žufić jer je svoj mandat, iz privatnih razloga, stavila u mirovanje. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter