Dobitnici zlatne povelje su dr. Marčelo Miletić i Barbara Markulinčić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 8. sjednici Općinskog vijeća Općine Ližnjan između ostalih točaka dnevnog rednog usvojene su Odluke o davanju suglasnosti za prijavu projekata izgradnje vrtića u Ližnjanu te rekonstrukcije vrtića u Jadreškima koji se će se prijavit na nedavno otvoreni natječaj iz Mjere 7.4.1 koji je objavljen od strane Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Načelnik Marko Ravnić izrazio je zadovoljstvo zbog konačnog otvaranja natječaja te naglasio kako će se prijava izvršiti dana 18. travnja tj. prvog dana od kada se prijave na natječaj mogu  predavati. Nakon prijave valja pričekati rezultate natječaja o kojima će ovisit i realizacija projekata.

Optimizam

- O dobivanju sredstava svakako će ovisiti i broj prijavljenih projekata ostalih prijavitelja, ali treba biti optimističan i vjerovati u uspjeh prijave, naglasio je Ravnić.

Na sjednici je također izglasana i Odluka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Ližnjan. Ravnić  je istaknuo kako je osim navedenih izmjena i dopuna prostornoga plana uskoro na redu donošenje ciljanih izmjena i dopuna koje se odnose na područje Budave i vojne zračne luke te nakon toga slijedi toliko čekano usklađivanje za Županijskim planom u dijelu koji se odnosi na otvorene nove T3 zone koje su namijenjene za gradnju turističkih kampova, te naglasio kako navedeno može i mora biti pokretač konačnog turističkog razvoja Općine Ližnjan. 

Nadalje, na vijeću je izglasana Odluka o potporama za poticanje razvoja poduzetništva na području Općine Ližnjan čime se nastavilo se ulaganjem u razvoj malog gospodarstva i poduzetništva ističe Ravnić te navodi kako se navedene potpore odobravaju za programe, projekte i aktivnosti u okviru sredstava osiguranih općinskim proračunom čime se između ostalog nastoji očuvati postojeća radna mjesta, povećati broj i konkurentnost malih gospodarstva te povećati domaća ulaganja. Korisnici potpora su subjekti malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva i poljoprivrednici, druge pravne i fizičke osobe sa prebivalištem i sjedištem na području Općine Ližnjan.

Laureati

Postupak će se provesti putem javnog poziva koji će biti objavljen na oglasnoj ploči Internet stranicama Općine Ližnjan. Ukupni iznos sredstava previđen u proračunu za navedenu mjeru iznosi 75.000 kuna.

Na održanom je vijeću također izglasana odluka o dodjeli javnih priznanja i počasti koji će dobitnicima biti dodijeljene povodom Dana Općine. Dobitnici zlatne povelje su dr. med. spec. kirurg Marčelo Miletić posthumno i Barbara Markulinčić, Plaketa Općine Ližnjan pripala je Udruzi za proizvodnju kulture Zvona i Nari, a priznanja Općine Ližnjan dodijeljena su Klementini Balde, Nataliji Carraro, Ana Mariji Mijandrušić, Ivanu Miloševiću i Juraju Tekoviću. (C. B. G.)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter