Dobitna kombinacija punka i folka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Monte Paradiso Krabuljarcu u Podzemlju Rojca grupa Brkovi pulskoj je publici premijerno pokazala što podrazumijeva punk'n'folk žanr.

Iako zvuci nespojivo, prepun klub, dvosatni koncert, rasplesana i raspjevana publika potvrdili su da u vokale u maniri turbofolk izvodaca pracene žestokim punk instrumentalima ne treba sumnjati.

Nešto sitno prije ponoci na umjetno zamagljenu binu popeo se peteroclani zagrebacki bend u specificnoj odjevnoj kombinaciji, svi odreda s maskama kecera na glavama, a neki i s dubokim bijelim gacama preko odjece, no uskoro su se razgolitili jer je atmosfera u klubu uzavrela.

Lajtmotiv autorskih stvari Brkova su žene i rakija, a svojim opusom, naoko šovinistickim tekstovima koji bude niske strasti, dokazuju da je dobra parodija ponekad ucinkovitija od sterilne politicke korektnosti.

Veceri bizarnih krabuljnih kombinacija doprinijeli su i posjetitelji, a najzapaženiji je zasigurno bio vjerni obožavatelj Brkova sa sugestivnom ogrlicom od cvaraka i svinjskim papcima kao ušima na šilterici. Prije i nakon koncerta Brkova, koji doslovno žare i pale kako i kaže himna benda, maskirani posjetitelji zabavljali su se uz glazbenu disco punk zabavnjak podlogu.


Podijeli: Facebook Twiter