Dobitna kombinacija na Petkotini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petkotina ni ove godine nije razocarala. Tisuce mahom mladih posjetitelja, besplatan upad, prihvatljive cijene i ono što je možda uz pozitivnu atmosferu najbitnije - niz novih kvalitetnih bendova koje dosad na Poluotoku nismo (cesto) imali prilike cuti, pokazalo se ponovo kao dobitna kombinacija.

Koncert je na livadi kraj nogometnog igrališta na Mostu pokraj rijeke Mirne oko 20 sati otvorio mladi talijanski bend Dharma iz grada Reggio Emilia koji je na lokalnoj talijanskoj gitarijadi izborio nastup na legendarnom buzetskom koncertu.

Uslijedile su domace snage, u ožujku osnovani Posljednji bunker koji cine Marko Vrban, Goran Zidaric, Sanjin Greblo i Boris Salopek. Ovaj je ska-rock-punk bend u samo pola godine uspio stvoriti niz kvalitetnih, socijalno angažiranih pjesama s kojima mogu slobodno krenuti na turneju, što su i najavili.

Vlastitu glasnu publiku imao je mladi osjecki bend Pullover, koji se na bini isticao mladenackim ludorijama, a i pjesme su im bile u skladu s imidžem - dance skladbe 90-ih u punk-metal izdanju. Rijecki metalci Hesus Attor odradili su nastup bez greške, a uslijedile su glavne zvijezde veceri - beogradska Disciplin A Kitschme, predvodena slavnim basistom Dušanom Kojicem Kojom.

Bila je to prilika da publici, nakon cetverogodišnje stanke, predstave novi album "Uf!". Uslijedio je EKV - real tribute bend koji je u jednosatnom nastupu ipak pokazao da kopija ne može nadmašiti original.

Ipak, najvecu "štalu" napravio je odlicni splitski punk-heavy metal sastav ?ubrivo koji je privukao i najviše publike. Nastupili su još opatijska Carmina puttana te rijecki Disco n action pa je tako u ranim jutarnjim satima završen jedan od najboljih istarskih festivala alternativne glazbe.

Spomenimo da su brojni posjetitelji iskoristili mogucnost nocenja u obližnjem kampu. Manifestaciju je organizirala Buzetska udruga mladih (BUM), a pokrovitelj je bio Grad Buzet. (A. DAGOSTIN; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter