Dobit poduzetnika lani najviše rasla u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na web stranici Financijske agencije (FINA) objavljeni su rezultati poslovanja poduzetnika u Republici Hrvatskoj u 2015. godini. Promatrano po županijama, dobit poduzetnika najviše je rasla na razini Istarske županije, za 267,4 posto. Ukupno promatrano, hrvatski su poduzetnici 2015. godinu završili s konsolidiranom dobiti u iznosu od 17,1 milijardi kuna, što je dvostruko više u odnosu na 8,5 milijardi iz prethodne godine.

Riječ je o podacima dobivenima analizom izvještaja iz Fininog Registra godišnjih financijskih izvještaja, koji se odnose na poslovanje 106.569 poduzetnika obveznika poreza na dobit, bez banaka, osiguravajućih društava i drugih financijskih institucija.

Ove je podatke prokomentirao istarski župan Valter Flego, rekavši da mu je iznimno drago što Istarska županija prednjači po rastu dobiti poduzetnika u 2015.godini. Pritom je zahvalio svim marljivim obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

- Potvrda je to da u Istri dobro radimo svoj posao, a dio zasluga svakako ima i Istarska županija. Naime, setom konkretnih mjera i poticaja namijenjenih istarskim poduzetnicima, i u ovim izazovnim vremenima, željeli smo dati vjetar u leđa istarskom gospodarstvu, naglasio je Flego, zaključivši kako će se tim smjerom nastaviti i u nadolazećem razdoblju, maksimalno inzistirajući na zajedništvu javnog i privatnog sektora. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter