Dobio na lutriji zbog ljubaznosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz uprave filipinske lutrije izjavili su da je glavni dobitak, najveci u povijesti ove države, osvojen zahvaljujuci - ljubaznosti. Naime, kad je krenuo uplatiti listic, starijeg Filipinca grubo je prestigla neimenovana žena, pokušavajuci se ugurati preko reda.

Raspoloženi gospodin nije imao ništa protiv, dapace, ljubazno joj je prepustio mjesto. Odluka se pokazala odlicnom jer je potom upravo on kupio srecku s dobitnom kombinacijom brojeva.

Navodno se radi o ocu troje djece, u šezdesetim godinama života, koji inace živi u SAD-u, a na Filipinima je tada boravio u posjetu obitelji. Ime je filipinska lutrija, sukladno svojim pravilima, zadržala u tajnosti, ponajviše da bi dobitnika sacuvala od otmice.

Buduci da od svibnja nitko nije osvojio glavni zgoditak, njegova se vrijednost drasticno uvecala, do najveceg jackpota u povijesti zemlje. Milijuni ljudi kupili su srecke. Sretni dobitnik pobijedio je izglede od 1 naprama 29 milijuna, no svoj je listic s brojevima provjerio tek tjedna dana nakon izvlacenja, shvativši da je upravo on taj.

Kad je došao pokazati svoju srecku, posvjedocili su za agenciju AFP iz lutrije - ispricao im je da mu je žao žene. "Kakva šteta, mogla je sve to dobiti, samo da je imala malo strpljenja", mudro je zakljucio dobitnik.


Podijeli: Facebook Twiter