Dobili smo ovu utakmicu na mišiće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još se nisu slegnuli dojmovi s posljednje utakmice 18. kola Prve HNL u kojoj je Istra 1961 na "Drosini" svladala Rudeš i tako direktnom konkurentu u borbi za ostanak uzvratila za poraz u Zagrebu i odmaknula se od njega četiri boda na prvenstvenoj ljestvici. Pobjeda kao pobjeda, reći će neki, neš' problema svladati "fenjeraša" na domaćem terenu, no oni upućeniji u sve probleme koji tište "zeleno-žute", a naročito onih 600-tinjak koji su u prohladno predvečerje navratili do "pulske bombonijere" da podrže svoje ljubimce, znaju što su sve oni trebali proći da stignu do ovog vrijednog trijumfa.

U situaciji kad igrači već mjesecima nisu dobili ni lipe te je glavna vijest dana postala ona da svlačionica ima jednak broj "stanovnika" kao i jučer, trebalo je sve probleme koji ih muče potisnuti sa strane i okrenuti se ogledu s protivnikom kojem je ovaj susret značio isto jako puno. Shodno s time, ispunile su se proročanske riječi Davida Puclina, koji je prošlog tjedna ustvrdio da će slaviti ona momčad koja bude više željela pobjedu. Upravo je ta želja na kraju i presudila, jer kad im nitko nije dao niti miligram šanse, "zeleno-žuti" su se bacili na glavu, dali i više od svojih trenutačnih mogućnosti i onima koji su u njih sumnjali pokazali od kojeg su materijala napravljeni.

- Dobili smo ovu utakmicu na mišiće - nije dvojio Dejan Maksimović, strijelac prvog ovosezonskog pogotka Istre 1961 koji je zabio prvi gol Rudešu kojim je inicirao potpuni preokret brojčano inferiornijih Puljana. - Gubili smo i kad je Kitanovski dobio crveni karton svi su nas otpisali, ali tada kao da je u nama proradio neki inat. Skupili smo se i stvarno smo dobro izgledali na terenu s igračem manje te smo možda mogli dati još jedan gol da ranije riješimo pitanje pobjednika i poštedimo se one neizvjesnosti u završnici, ali dobro je i ovako. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter