Dobile sestru blizanku nakon 11 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bethany i Megan Shepherd iz Walsalla u Velikoj Britaniji rodile su se još 1999. godine, a prije mjesec dana dobile su sestru blizanku koja je zaceta kada i one, odnosno prije 11 godina.

Lisa (37) i Adrian (45) su se vjencali 1994. godine. Odmah su htjeli postati roditelji no Lisi su dijagnosticirali policisticne jajnike i endometriozu. Šanse da ce zaceti prirodnim putem su bile male pa se par odlucio na umjetnu oplodnju.

Lijecnici su 1998. dva embrija stavili unutar Lisine maternice, a 12 su ih smrznuli. Kasnije je Lisa rodila blizanke Bethany i Megan. Dok su one bile stare devet godina par je poceo razmišljati o trecem djetetu. Otišli su u kliniku i lijecnici su u umjetnoj oplodnji koristili embrije zamrznute prije deset godina.

"Nismo znali hoce li uspjeti ili nece. Dogovorili smo se da cemo pokušati samo jednom i ako ne uspijemo necemo više pokušavati", rekla je Lisa. U studenom je rodila Ryleigh. Strucnjaci kažu kako su vrlo rijetki slucajevi da se trojke zacete umjetnom oplodnjom u isto vrijeme rode s tako velikom vremenskom razlikom, piše Daily Mail.


Podijeli: Facebook Twiter