Dobijem li priliku znat ću se nositi s izazovom

ČVRSTO NA ZEMLJI - Ivor Ljubanović
ČVRSTO NA ZEMLJI - Ivor Ljubanović

Nakon utakmice sa Spartakom izašao je iz svlačionice zamišljen i u nevjerici se požalio:

- Jeste li vidjeli ovo, u cijelom poluvremenu jedva da sam taknuo loptu?!

Bio je to jedan od trenutaka spoznaje, 17-godišnji Ivor Ljubanović shvatio je koliki može biti nesrazmjer između nogometa koji je dosad igrao i onoga kakav ga očekuje. Dres ruskog velikana ostao mu je kao uspomena i podsjetnik. I podstrek za budućnost.

- Tek sad vidim koliko je još rada ispred mene. Seniorski nogomet je ozbiljan, razlika je ogromna. Igra se puno brže, pa se brže moraš rješavati lopte, inače ju izgubiš i još dobiješ po nogama. Pritom moraš igrati i obranu i napad, nema stajanja. Rad i disciplina su na višoj razini, što reći, to je profesionalizam - nabrajao je nekoliko sati kasnije u predvorju hotela Lambergh, gdje proživljava prve seniorske pripreme tijekom kojih je u prvih pet utakmica zabio isto toliko golova (Umagu tri, Celju i Triglavu po jedan), te privukao pažnju u trenucima dok na "Drosini" tragaju za napadačem koji će Istri 1961 garantirati željenu efikasnost.

Ivor Ljubanović zapravo plijeni pozornost još otkako je zimus došao u Pulu iz Hrvatskog dragovoljca kao vodeći strijelac juniorske lige. U proljetnom dijelu prvenstva poduplao je učinak, te s još osam golova (ukupno 16) predvodio "zeleno-žute" juniore do ostanka u najvišem rangu.

- Dobro, mogao sam zabiti i još koji - odmah će naglasiti. - Srećom, bilo je dovoljno, iako je momčad bila puno bolja nego što to ljestvica pokazuje. Nismo imali sreće u nekim trenucima, ali na kraju smo razbili odličnu Cibaliju u ključnoj utakmici i izvukli se, to je najbitnije - prepričava Ivor, mladić iz zagrebačke Dubrave, ponikao u niželigašu ZET-u. Igrao je potom za Dubravu, HAŠK, Lokomotivu... (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter