Dobar soul i funk Mangroovea na Portarati

Zagrebačke neo soul/funk uzdanice nastupile su u okviru programa Jazbbina Summer (A. KANCELAR)
Zagrebačke neo soul/funk uzdanice nastupile su u okviru programa Jazbbina Summer (A. KANCELAR)

Mangroove, dobar zagrebački neo/soul/funk bend predvođen raspoloženom, a suptilnom pjevačicom Željkom Veverec i kreativnim klavijaturistom Tonijem Starešinićem, nastupili su preksinoć na Portarati u okviru programa Jazzbina Summer.

Živahan i homogen soul/funk/jazz zvuk osigurala je ritam sekcija - Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Farkaš na bas gitari. Ovaj bend djeluje deset godina; glazbu im kritičari svrstavaju u inteligentni pop, a pulskoj su se publici prekjučer predstavili pjesmama sa svoja dva dosadašnja studijska albuma.

S debi albuma "Svijet za nas" odsvirali su i najpamtljiviju skladbu "Budi svoj", a s drugog albuma "Put na mjesec", pored skladbi "Blizu" i "Još uvijek sanjam", daleko najbolje zvučao im je hit i njihova najradiofoničnija pop skladba "Radio".

Taj posljednji album Mangroovea, snimljen koncem prošle godine, nominiran je za Porina u kategoriji najbolji album klupske glazbe, a to spokojno, mirno, ljubavno glazbeno soul/jazz putovanje, korektno predstavljeno preksinoć u Puli, s pravom nosi naziv - "Put na mjesec". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter