Dobar punk i disco do jutra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo rijetkim bendovima s tek pet autorskih pjesama i postavi okupljenoj prije dva mjeseca uspije ono što je u sinoc uspjelo pulskom bendu Radio Aktiv, novopecenoj ska kombinaciji mladih glazbenika poznatih publici iz nekih prijašnjih bendova. Mnogobrojni posjetitelji obilježili su vec i rani dio veceri rezervirane za otvorenje koncertne sezone u organizaciji udruge Monteparadiso u njihovom klubu, popularnom Podzemlju Rojca, a pola sata prije ponoci pokazalo se da unatoc kratkom stažu Radio Aktiva dobar dio posjetitelja cine upravo njihovi angažirani obožavatelji. Iako se radilo o polusatnom nastupu, s razuzdanim pogom u krcatom klubu pocelo se vec s prvom pjesmom, a oduševljava i to da tekstove njihovih pjesama publika, koju mahom cine pripadnici mlade generacije, uglas pjeva.

Rijec je o vrlo uigranom šesteroclanom bendu koji se iz booma ostalih ska i reggae bendova istice vokalom koji ne pokušava oponašati neke druge tradicije, vec izvrsno spaja utjecaj starijih, domacih možda novovalnih uzora s tom glazbom. Simpaticni su i po tome što vec nude i majice s logom Radio Aktiva koje su se mogle primijetiti u prvim redovima, ali i kupiti. Dobro prodrmavši mlade i ugodno iznenadivši starije, ovaj bend ima razloga za zadovoljstvo svojim nastupom u Podzemlju.

Zbog problema na granici jedan od dva najavljena slovenska benda, Neverend je morao otkazati svoj nastup, pa se pulskoj publici, kojoj se svidjelo ponudeno, predstavio samo Pigs Parlament iz Goriških Brda. Bend je to žešceg punk izricaja od prethodnog, a u svoj jednosatni repertoar ukljucili su i nekoliko obrada. Nakon "grube" punk zabave DJ je nastavio s nježnijim disko tonovima štoje još jednom pokazalo da ta dva pravca odlicno idu zajedno, barem medu posjetiteljima Podzemlja. Do ranih jutarnjih sati plesalo se na hitove Aquae, Backstreet Boysa, Spice Girlsa, Ivane Brkic, Marine Perazic, Senne M, a bilo je to ujedno i zagrijavanje za disco feštu koja ce se održati sljedece subote u Podzemlju.


Podijeli: Facebook Twiter