Dobar provod uz Maju Šuput i Le Monde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna Baljanska noć i ove je godine u malo pitoreskno mjesto dovela kolone automobila i maksimalnu popunjenost svih raspoloživih ugostiteljskih restorana i barova. Doduše, gužva je bila nešto manja od ranijih godina čemu ponajviše treba zahvaliti velikom broju, također, atraktivnih događanja u okolnim gradovima.

Međutim, ono što je bilo primjetno, i oku za vidjet neizbježno jest mladost, s naglaskom na nježniji spol, koji je došao guštati u nastupu očito vrlo popularne Maje Šuput. Djevojke su po uzoru na vrckavu pjevačicu nosile ljetne haljinice i minjake, a momci ko' momci - uvijek poslušni. Na svaki Majin mig i poziv dizali su ruke i pjevali. Bila je to kako sama pjevačica u jednoj pjesmi kaže- prava amnezija! S druge strane rovinjski je Le Monde, kako to obično i biva odradio odličan nastup s pjesmama i zvucima rock and rolla, soula i klasika.

Vrijeme do ponoći, kada je nebo razveselio višeminutni vatromet ispaljen nad Trgom La Musa, kratilo se ićem i pićem. Valjalo je dakle imati strpljenja i čekati u redu do željenog čevapćića, fritule, pivca ili slastica. Istovremeno, djeca su se zabavljala na dva, a ne jednom vrtuljku i ostalim postavljenim napravama. Tržilo se i za ostalim štandovima - pa se kupovalo remenje, torbe, nakit od drva masline, igračke pa čak i odjevni predmeti, od kojih je na noćnoj i visokoj temperaturi, najtraženija bila haljinica s bratelicama. Vatromet koji je izazivao uzdahe gledatelja okončan je uz aplauz organizatorima Baljanske noći - Općini Bale i njenoj Turističkoj zajednici, koji su se i ovog puta pobrinuli i za organizaciju lutrije, a božica Fortuna i za odabir najsretnijih gostiju.

A kako je sreća nepredvidiva, prva je nagrada u visini od 30 tisuća kuna ostala u Balama. Srećka Adriane Poropat bila je ta prava. Druga nagrada od deset tisuća kuna otputovala je u susjednu općinu, u Kanfanar, a njena je sretna dobitnica bila Petra Tošić. Što se tiče treće i posljednje, koja dobitniku donosi pet tisuća kuna nije predana. Dobitni listić s brojem 0152 je izvučen, no vlasnik ili vlasnica na bini se nije pojavio, što će ne sumnjamo kad vidi svoj broj u novinama, učiniti. (Zapisala i snimila: Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter