Do Verudskog zaljeva nova benzinska crpka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred pulskim gradskim vijecnicima u cetvrtak ce se naci konacni prijedlog Urbanistickog plana uredenja Marine Verude. Procelnik upravnog odjela za prostorno uredenje Giordano Škuflic istaknuo je ukratko najvece novine koje taj plan donosi. Izdvojio je da se u dijelu gdje se obilaznica dodiruje s cestom za Pješcanu Uvalu planira nova benzinska crpka. U planu je i novi centar vodenih sportova, a na mjestu nekadašnjeg restorana Vela Nera dozvoljena je gradnja hotela.

Na ulazu u marinu, gdje se danas nalaze plovila na suhom vezu, bit ce dozvoljena gradnja hala, što zapravo znaci da ce Tehnomont marina Veruda moci zatvoriti plovila u hale, no hoce li to i uciniti, ovisit ce o ovom koncesionaru.

- U obuhvatu ovog UPU-a nalaze se i stambene jedinice, no nije predvidena nikakva novogradnja, vec iskljucivo mogucnost rekonstrukcije postojecih stambenih zgrada bez mogucnosti povecavanja i proširenja, rekao je Škuflic.

Na pitanje hoce li se povecavati broj molova, kaže da takva mogucnost nije predvidena te bi se za njeno uvrštavanje prvo trebao izmijeniti GUP.

Prostorni obuhvat plana je na približno 36 hektara, od cega 23 otpada na kopneni, a 13 na morski dio. Prostor zahvaca istocnu polovinu Verudskog zaljeva s pripadajucim uskim obalnim pojasom te podrucjem stare plinare, proširenim na okolno zemljište od gradske obilaznice do puta za Pješcanu Uvalu.

- Zapušteno zemljište, zgrade na podrucju stare plinare i okolni teren trebaju program preoblikovanja i spajanja s okolnim turistickim i maritimnim okruženjem, a ujedno je to zona koja cini poveznicu s obližnjim obradenim poljoprivrednim površinama, rekao je procelnik te za kraj napomenuo da na podrucju obuhvata UPU-a Marina Veruda danas živi dvadesetak stanovnika u tri stambene zgrade. (Sandra ZRINIC TERLEVIC)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter