Do veljace UPU Delfina pred vijecnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacrt konacnog prijedloga Urbanistickog plana uredenja lucice Delfin upucen je po suglasnosti nadležnih institucija - Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Puli, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te pazinskog podrucnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Kako saznajemo od pulskog procelnika za prostorno uredenje Giordana Škuflica, kada stignu sve te suglasnosti, nacrt UPU-a bit ce upucen i po suglasnost Zavoda za prostorno planiranje Istarske županije, a tada i po onu konacnu Ministarstva prostornog uredenja.

"Kada sve to stigne, prijedlog UPU-a bit ce proslijeden Gradskom vijecu na konacno usvajanje, odnosno više nema potrebe da ide u javnu raspravu i na uvid gradanima", rekao je Škuflic.

Upitan postoje li neki rokovi za dobivanje svih suglasnosti, odgovorio je da ne postoje, ali do veljace 2011. UPU Delfina mora biti donesen.

U odluci kojom se UPU upucuje po suglasnosti, a koju je donio gradonacelnik Boris Miletic 14. listopada, navedeno je da je nacrt konacnog prijedloga prostornog plana utvrden nakon javne rasprave te da ga je nositelj izrade izradio u skladu s prihvacenim ocitovanjima, mišljenjima, primjedbama i prijedlozima u izvješcu o javnoj raspravi.

To je izvješce usvojio gradonacelnik 9. kolovoza ove godine te je ono poslužilo kao temelj za izradu nacrta konacnog prijedloga UPU-a.


Podijeli: Facebook Twiter