Do Uskrsa staza uz valbandonski ribnjak


"Srušena su samo dva stabla, koja su ili bila na putu stazi ili su bila nagnuta. Sve se radi prema projektu", rekao nam je Radomir Korać, donačelnik Fažane, na pitanje o rušenju borova zbog izgradnje šetnice u Valbandonu uz rubnjak, od Fažanske ceste do ulaza u MUP-ovo odmaralište. O obaranju stabala u Valbandonu obavijestio nas je jedan čitatelj, ali smo na terenu zatekli ostatke tek dva ispiljena bora.

Gradnja šetnice duge 360 metara na zelenoj površini, ali paralelne s pristupnom cestom, počela je prije desetak dana. Radovi, koje izvodi Masa gradnja iz Fažane, trebali bi biti gotovi do Uskrsa.

- Čudim se da se do sada nije dogodila neka nesreća na toj cesti. Uska je, loše osvijetljena. Sam Bog je čuvao Valbandonce, pješake, majke s kolicima, djecu…, rekao je Korać. Dodao je da se Općina Fažana, koja u izgradnju staze ulaže oko 150 tisuća kuna, godinu i pol natezala s projektom jer se šetnica nalazi na državnom zemljištu, ali da je konačno dobila suglasnost, nakon čega su radovi mogli krenuti. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter