Do TV signala iskljucivo politickim pritiskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nadam se da ce u Istri do pocetka ljeta problemi prijama emitiranih hrvatskih programa biti barem u velikoj mjeri riješen. Što prije riješimo problem u Istri, to je puno manja mogucnost da ce se to dogoditi duž cijeloga hrvatskog Jadrana", rekao je predsjednik Vijeca za elektronicke medije Zdenko Ljevak u Novigradu na javnoj sjednici Vijeca. Istaknuo je da je jedini nacin rješavanja tog problema, s obzirom na to da je "tehnicki to nemoguce", jedinstveni politicki i diplmatski pritisak.

U ime Vijeca za elektronicke medije Olga Ramljak je rekla kako je 47 gradova, opcina i naselja iz Istre prijavilo smetnje te 56 gradova, opcina i naselja od Kvarnera do Dubrovnika. Da ponovimo, smetnjama prijama hrvatskih programa uzrok su jaki signali talijanskih privatnih postaja, koje ilegalno koriste kanale dodijeljene Hrvatskoj.

"U ovom slucaju ne radi se o tehnickom problemu, nego je u pitanju politicki, a možda i medunarodno-pravni problem", istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Nenad Stazic.
Saborski zastupnik Slavko Linic pozvao je sve nacionalne i lokalne televizijske i radijske nakladnike da zatraže nadoknadu štete.

Sjednici je prisustvovao i talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza koji je naglasio da je Republika Italija zemlja koja poštuje zakone i sporazume na mnogo važnijim podrucjima pa vjeruje da ce se uskoro pronaci rješenje i za taj problem.


Podijeli: Facebook Twiter