Do sredine tjedna traži se novi direktor TZ-a Umag

Vili Bassanese i Sanda Bravar Radizlović (P. GREGOROVIĆ)
Vili Bassanese i Sanda Bravar Radizlović (P. GREGOROVIĆ)

Do sredine ovog tjedna otvoren je natječaj za direktora Turističke zajednice grada Umaga s obzirom da nakon gotovo devet godina vodeću poziciju napušta dosadašnja direktorica Sanda Bravar Radizlović. Otkrila je to na u ponedjeljak održanoj skupštini gradskog TZ-a te poručila da će djelatnicima TZ-a i dalje biti dostupna, ako im bude trebala za pomoć.

Najavila je da ostaje raditi u istarskom turizmu, ali nije otkrila gdje će raditi. "Čovjeku je drago kad nešto ostavi iza sebe", komentirala je svoj dugogodišnji angažman ova Istranka, inače rodom iz Katuna Trviškog.

Devet posto više noćenja lani

Predsjednik skupštine TZ-a Vili Bassanese se zahvalio direktorici na dosadašnjem nesebičnom angažmanu kojem se posvetila s puno strasti i ljubavi. Rekao je da je svojim radom ostavila veći trag na turizmu Umaga od mnogih Umažana. Pored stoga, na jučerašnjoj skupštini je direktorica iznijela izvješće o radu Turističke zajednice u prošloj godini. Rekla je da su ostvarili devet posto više noćenja i 12 posto više dolazaka u odnosu na 2014.

- Prošla je godina obilježena povratkom talijanskih gostiju, kojih je bilo 16 posto više, ali i nastavkom manjeg dolazaka gostiju iz Nizozemske i Rusije. Manje su posla imale agencije, čak sedam posto, zato jer se mali iznajmljivači sve manje oslanjaju na agencije, iznijela je Sanda Bravar Radizlović. Na koncu je rekla da će TZ grada Umaga i ubuduće graditi svoj turizam na pet osnova: nogometu, tenisu, biciklizmu , wellnessu i gourmetu.

Promijenjeni članovi vijeća

Vili Bassanese je razriješen članstva u županijskom TZ-u kao predstavnik malih iznajmljivača, a umjesto njega je imenovana Dragica Lukin iz Umaga. On se ponadao da će Lukin imati više vremena za rad skupštine nego je on to imao. Na prijedlog Istraturista razriješeni su članovi vijeća i skupštine gradskog TZ-a Rajko Simić i Serđo Sirotić, a umjesto njih imenovani Bojan Alinović i Lea Konjević. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter