Do sredine ožujka sterilizacija mačke za 205 kuna

(snimio M. ANGELINI)
(snimio M. ANGELINI)

Udruga Mijau i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća. Akcija se organizira u suradnji s veterinarskim ambulantama u Istri i traje od 1. veljače do sredine ožujka. Cijena će, kako doznajemo, biti upola niža od uobičajene, odnosno 205 kuna po zahvatu.

Iz udruge napominju kako u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke pa njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem, a prema Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja je zabranjena pa su vlasnici obvezni zbrinuti okote svojih ljubimaca ili sterilizirati mačke.

Inače, veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su Veterinarska ambulanta Rovinj, područna ambulanta Žminj, Veterinar Pula, Veterinarska Bolnica Poreč, Veterinarska ambulanta Vet-centar iz Poreča, Specijalistička veterinarska praksa Vet. K & K Poreč, Specijalizirana veterinarska ambulanta za male životinje Benčić iz Pazin, Veterinarska ambulanta Buzet te VET. K & K. iz Umaga.

Za sve savjete vezane uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge Mijau na telefon 091/543 5819. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter