Do sredine lipnja topla voda na Fratarskom otoku

U Umagu se održava teniska akademija pod vodstvom Gorana Ivaniševića (M. MIJOŠEK)
U Umagu se održava teniska akademija pod vodstvom Gorana Ivaniševića (M. MIJOŠEK)

U povodu uređenja i ulaganja u Fratarski otok, službenog naziva otok Veruda, jučer su predstavnici Grada Pule na čelu s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem, te firme Fratarski otok d.o.o. na čelu s direktorom Vjekoslavom Jozanovićem, obišli otok i prezentirali nove investicije. Riječ je o radovima vrijednim 265 tisuća kuna koji će se utrošiti na uređenje postojećih pet sanitarnih čvorova od kojih će na tri biti instalirani solarni kolektori za zagrijavanje potrošne vode, dok će preostala dva biti obnovljena, postavljena nova keramika i korita. Radovi su u tijeku, a bit će gotovi do otvaranja kampa 15. lipnja.

Otvaranje kampa 15. lipnja

- Na sanitarne čvorove, osim kolektora, postavit će se i bojleri od 800 litara, a sve je to rad vrijednih radnika Tehnomonta. Radovi su bili nužni u ovoj godini radi dobivanja kategorizacije kampa po novom pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima za kampove. Osim toga, zasigurno će doprinijeti ugodnijem boravku naših sugrađana na otoku. Osim sanitarnih čvorova, u planu su i manja ulaganja u dječje igralište, održavanje sportskog igrališta, a sve kako bi povećali kvalitetu boravka, naglasio je Jozanović i najavio da od 15. lipnja kreće i brodski prijevoz brodom "Odisej" svakodnevno od 10 do 20 sati s polascima svaka dva sata po cijeni od 10 kuna u jednom pravcu koja važi već godinama. U srpnju će svakodnevni polasci biti svaki puni sat.

Cijena smještaja koja je dosad iznosila 15 kuna za šator i 15 kuna za dan boravka, mogla bi se ove godine povećati na 20 kuna, da bi se kroz nekoliko godina pokrila ova ulaganja, ali odluka o tome još uvijek nije donijeta.

Voditelj kampa Matija Ivetić spomenuo je kako u sezoni tijekom vikenda, dnevno na otoku boravi i do 2.500 osoba, od kojih su neki na kampiranju, dok drugi dnevno dolaze i odlaze. Tijekom cijele sezone na otoku evidentiraju više od 20 tisuća noćenja. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter