Do sezone počinju radovi na cesti Kalić - Mandalena

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Rekonstrukcija ceste od Marčane prema Križu nastavit će se u ovoj godini, a radit će se na dionici od Kalića do Mandalene, čulo se na aktualnom satu nedavnog Općinskog vijeća Marčane. Na pitanje nezavisnog vijećnika Branka Vareška hoće li u ovoj godini biti rekonstrukcije te ceste, načelnik Marijan Kostešić naveo je da su konačno riješili vlasništvo, da je raspisan natječaj za izbor izvođača i da radovi kreću prije sezone.

Ceste će se držati stare trase, a rekonstruirat će se od velikog zavoja prema Marčani. U rekonstrukciji će sudjelovati, rečeno je, Hrvatske vode, a Županijska uprava za ceste planirala je to u ovogodišnjem programu.

Da li je Općina Marčana uputila prijedlog Istarskoj županiji da se u županijski Prostorni plan uvrsti proširenje kamenoloma kod Marčane s jednog na dva eksploatacijska polja, zanimalo je Lea Buića iz Ladonje. Pročelnik Zlatko Cetina kaže da Općina nije ništa takvo učinila, već je to bilo na inicijativu investitora u kamenolom.

Vesna Biletić (HSU) pitala je što Općina poduzima za kvalitetnije zbrinjavanje smeća u sezoni s obzirom na poslovično nedovoljan broj kontejnera. Pitala je i hoće li Općina organizirati odlaganje glomaznog otpada te kada će se početi sa selekcijom i recikliranjem otpada.

Kostešić je odgovorio da, iako se mora početi selektirati otpad na kućnom pragu, a ove je godine Općina trebala nabaviti i 1.600 kontejnera za kuće i zelene otoke, pulsko komunalno poduzeće Herculanea nije spremna za selektiranje. Rekao je i da se još čeka pravilnik nadležnog ministra Mihaela Zmajlovića, ali i da ne vjeruje da će odlagalište Kaštijun biti spremno do prvog lipnja, kada bi trebalo početi sa selektivnim prikupljanjem.

Načelnik je iznio i razmišljanje da bi se Marčana, ali i susjedne jedinice lokalne samouprave, mogla udružiti s Gradom Vodnjanom koji je samostalno riješio prikupljanje otpada. (Z. STRAHINJA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter