Do sezone niz novih rotora i raskrižja

Radovi na dionici od novog rotora srednji Špadići prema Finidi
Radovi na dionici od novog rotora srednji Špadići prema Finidi

Krajem svibnja očekuje se završetak radova na dionici državne ceste D75 u Poreču od rotora Špadići do rotora kod Lacopa, doznajemo od investitora Hrvatskih cesta. Dionica dobiva dva nova rotora u srednjim Špadićima i na Finidi te biciklističku stazu.

Direktor Hrvatskih cesta Edo Kos nedavno je obišao neka od brojnih trenutno otvorenih gradilišta u Istri i, kako nam je rekao, radovi se odvijaju prema planiranoj dinamici.

Ukupne investicije Hrvatskih cesta u Istri planirane za ovu godinu iznose oko 110 milijuna kuna, a odnose se na rekonstrukciju postojećih prometnica i izgradnju zaobilaznica.

Što se drugih zahvata na području Poreča tiče, okončan je natječaj za nastavak radova na porečkoj zaobilaznici, na dijelu od rotora Varvari do Košambre.

Ovaj tjedan kreće rekonstrukcija opasnog raskrižja u Žbandaju, na križanju državne ceste Poreč - Pazin i ceste za Sveti Lovreč.

- Ostaje postojeće raskrižje, jer prijedlozi da se na toj lokaciji gradi rotor nisu prihvatljivi zbog velike razlike u gustoći prometa između glavne i sporednih cesta. No, podići ćemo standard sigurnosti, kaže Kos.

Do početka lipnja planiran je završetak radova na rotoru u Novigradu kod sportske dvorane te u Bujama na Stanici Valanari, na izlazu iz grada prema Sloveniji, Grožnjanu i Ponte Portonu. Na ovom potonjem radovi dobro napreduju i idući će tjedan već biti gotova polovica rotora, odnosno krak od Kopra prema Bujama, tako da će se ovim dijelom već moći odvijati promet.

Do sezone bit će gotovi i radovi na području Grada Umaga, odnosno gradnja rotora na križanju državne ceste i županijske ceste Umag, Plovanija, Savudrija, u blizini Kolombanije te rekonstrukcija klasičnog raskrižja državne ceste Novigrad - Umag i one za naselja Rožac i Seget.

Na području Labina do početka lipnja planiran je završetak radova u centru grada kod Elektroistre, gdje se na križanju Pulske i ulice Zelenice gradi trokraki rotor. Prije mjesec dana počeli su i radovi na rekonstrukciji raskrižja Vozilići u kružni tok. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter