Do podne u Istru ušlo 120 tisuća turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednjem vikendu u srpnju su kao i gotovo svake godine zabilježene velike gužve na svim prometnim pravcima, pogotovo na graničnim prijelazima u Hrvatsku. Na prijelazu Kaštel, koji je ujedno i jedini najveći prijelaz na liniji Italija – Slovenija – Hrvatska u subotu su oko podne bile kolone od oko desetak kilometara u oba smjera. Prema riječima granične policije, koja je za subotu i zbog najave dodatnih gužvi zbog dolaska Vladimira Putina u Sloveniju, u punom sastavu i radi se bez zadrške. Otvorene su sve tri trake za ulazak i izlazak iz Hrvatske. Kolone se na istarskoj strani protežu duboko u Istarski ipsilon, dok se u Sloveniji rep kolone rastegao do iza Šmarja prema Kopru. Prema izvještaju iz OKC-a PU istarske u petak i subotu do podne u našu zemlju je ukupno ušlo oko 120 tisuća stranaca i domaćih, a izašlo 105 tisuća. Naime, prema evidenciji ušlo je 112 tisuća stranih i oko osam tisuća domaćih putnika, a izašlo je 98 tisuća stranih i sedam tisuća domaćih putnika na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Požane.

Na izlasku iz ipsilona prometna policija u vozilima i na motociklima pokušava uvoditi red te što bolju prohodnost prometa. I njima je najveći neprijatelj visoka temperatura preko 30 stupnjeva. Iako je kalendarski započeo i talijanski period ferija, Feragosto, na cesti nismo primijetili pretjeran broj Talijana, ništa više od proteklog vikenda. 

Zbog dolaska ruskog predsjednika Putina slovenski će autoput prema Ljubljani i tunel Karavanke biti u nekoliko navrata zatvaran, a o tome su prije tjedan dana počele izlaziti obavijesti auto klubova te je prema svemu sudeći pomoglo turistima koji su krenuli na put, bar u onom dijelu da se pripreme i oboružaju strpljenjem (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter