Do početka 2014. u cijelosti gotov obalni kolektor

Tek izgradnjom dionice unutar Uljanika završit će se cijeli obalni kolektor (M. ANGELINI)
Tek izgradnjom dionice unutar Uljanika završit će se cijeli obalni kolektor (M. ANGELINI)

Za završetak kompletnog obalnog kolektora, prstena kanalizacijskog sustava oko Pulskog zaljeva zbog čijeg se zagađenja i krenulo u ovaj projekt, nedostaje tek dionica unutar brodogradilišta Uljanik te povećanje kapaciteta gravitacijskog kolektora prema uređaju Valkane, a radovi će početi ovog tjedna. Naravno, i dovršetak radova u posljednjem dijelu Flaciusove ulice uz zgradu pošte.

Zajednica izvođača radova Viadukt-GP Krk-GK Varaždin, s kojom su komisionar Hrvatske vode i naručitelj Herculanea potpisali ugovor za ovu dionicu vrijedan 30,538 milijuna kuna (s PDV-om), uvedena je polovicom travnja u posao na dionici od ulaza na Uljanikov otok do upravne zgrade brodogradilišta.

Dionica Uljanik duga je ukupno 810 metara i tehnologija izgradnje jednaka je tehnologiji na dionicama duž rive i u Flaciusovoj ulici, odnosno, prvi radovi obuhvatit će pilotiranje injektiranjem betona da bi se izgradila zaštitna građevinska jama, a u drugoj fazi će se polagati cijevi kolektora.

Prema natječaju, koji je odobrila Svjetska banka, rok za izgradnju iznosi 270 kalendarskih dana, što bi značilo da bi ova dionica trebala biti izgrađena do konca godine, eventualno početkom sljedeće. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter