Do petka prijave za nagrade Grada Pule

Konačnu odluku o nagrađenima donosi pulsko Gradsko vijeće (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Konačnu odluku o nagrađenima donosi pulsko Gradsko vijeće (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Svi građani s prebivalištem u Gradu Puli, kao i pravne osobe koje na području ove jedinice lokalne samouprave imaju svoje sjedište mogu do ovog petka, 28. veljače, dostaviti prijedloge kandidata za koje smatraju da su zaslužili javna priznanja Grada.

Dosadašnja je praksa pokazala da najveći broj prijava stiže upravo u zadnjim danima. Dosad je na adresu Grada stigao mali broj prijava, a točan broj se sve do isteka roka neće ni znati. Također, sve do zasjedanja Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća neće se znati ni tko su kandidati, kao ni ovogodišnji laureati.

Inače, Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.

Grb se dodjeljuje pojedincima za izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u protekloj godini, a Povelja pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Povelja "Počasni građanin Grada Pule" dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad i njegove građane.

Prijedlog kandidata predlagatelj mora potpisati, obrazložiti i po mogućnosti popratiti dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose, dakle, do 28. veljače 2014. godine, na adresu Grada Pule, Odboru za dodjelu nagrada i drugih priznanja (Forum 1). (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter