Do petka predaja zahtjeva za studentske stipendije

S prošlogodišnje dojele stipendija (Manuel ANGELINI)
S prošlogodišnje dojele stipendija (Manuel ANGELINI)

Ovogodišnji javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Pule otvoren je do petka, 21. studenog. Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu, i ne odobravaju se za vrijeme apsolventskog staža. Uvjeti za dobivanje stipendije su prebivalište u Puli i prosjek ocjena, a to je za studente koji su upisali prvu godinu studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je Zavod za zapošljavanje označio kao deficitarno.

Volonterski rad

Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je označeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju, pak, potreban je prosjek od najmanje 4,0 na zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je označeno kao deficitarno.

U natječaju za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2014./15. navedena su deficitarna zvanja koja su dobivena iz pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a to su doktor medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike. Sukladno Pravilniku o dodjeli stipendija Grada Pule, broj stipendija koje će se dodijeliti u određenoj godini, kao i njihov iznos, određuje gradonačelnik na prijedlog pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović, a sukladno financijskim mogućnostima Grada Pule. Od ove godine podnositelji zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pule, odnosno budući stipendisti, trebat će "zauzvrat" realizirati 30 sati volonterskog rada, tijekom trajanja ugovora o korištenju stipendije. Volonterski rad realizirat će se u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su u Gradu Puli prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. Na taj se način studentima želi dati mogućnost da steknu dodatna iskustva koja mogu doprinijeti njihovom zapošljavanju, ostvare nove kontakte i u konačnici svojim angažmanom pomognu zajednici u kojoj žive.

Rezultati 8. prosinca

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Pisarnici Grada Pule, Stara Tržnica 1, 52100 Pula ili na internet stranici Grada Pule www.pula.hr/natječaji. Zahtjev se predaje poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Pula, Sergijevaca 2, ili neposredno predajom u Pisarnici Grada Pule do petka. Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se u ponedjeljak, 8. prosinca, na službenim web stranicama Grada Pule i oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule. Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti Prigovor u roku od pet dana od dana objave Prijedloga liste i to Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter