Do petka na programu vrsni filmovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu navečer u pulskom Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvoren je filmski program P.S. Pula – Kaštel u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival kao završnica 64. Pulskog filmskog festivala.

Uz zahvalu domaćinu na ustupanju prekrasnog prostora i svima koji su potpomogli održavanju ovog programa, kao naravno i publici, ravnateljica festivala Gordana Restović svečano je otvorila ljetno kino pod zvijezdama, predstojeći sedmodnevni program P.S. Pula – Kaštel koji se održava do 11. kolovoza 2017.

Tim povodom zaželjela je svima da se prepuste užitku filma koji su već po naslovu pozivnica za sve one koji vole dobar film.

Češki film "Baka na ledu" (Bába z ledu), redatelja Bohdana Sláma dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Tribeca Film Festival 2017. i španjolski triler "Čovjek s tisuću lica" (El hombre de las mil caras) Alberta Rodrígueza, dobitnika nagrade za najboljeg glumca na San Sebastianu International Film Festivalu 2016., obilježili su prvu večer premijera pred brojnim posjetiteljima i istinskim ljubiteljima vrijednih filmskih ostvarenja. 

U preostalim večerima moći će se pogledati "Odisej" (L’Odyssée) Jérôme Salle, "Nož u našim leđima" (Trespass Against Us) Adama Smitha, "Njegovateljica" (The Carer) Jánosa Edelényija, "Doviđenja, Njemačka" (Es war einmal in Deutschland) Sama Garbarskog, "Kralj Belgijanaca" (King of the Belgians) Petera Brosens i, Jessice Woodworth koji su potvrdili i svoj dolazak, te će osobno predstaviti svoj film 9. kolovoza, potom su tu i "Billy Lynn: Junak" (Billy Lynn’s Long Halftime Walk) Anga Leea, "Plesačica" (La danseuse) Stéphanie Di Giusto i "Konačni obračun" (Free Fire) Bena Wheatleyja.

Prema odazivu publike može se zaključiti da Puljani i gosti vole odlaziti u ljetno kino na Kaštel, a posljednje večeri na rasporedu su filmovi Ljubiše Samardžića "Panta Rei" i "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter