Do perojskih plaža i dalje kroz prašinu i šumu građevinskih strojeva

Od prodaje gradskih nekretnina planira se prihodovati 25,15 milijuna kuna - Ulica Marije i Line u Umagu (M. MIJOŠEK)
Od prodaje gradskih nekretnina planira se prihodovati 25,15 milijuna kuna - Ulica Marije i Line u Umagu (M. MIJOŠEK)

Mada je sezona kupanja odavno počela, do plaža Bođinka i Martulina u Peroju, ponosa vodnjanske rivijere, još se proteklog tjedna stizalo kroz prašinu i šumu građevinskih strojeva. Kako su nas u petak iz Vodovoda Pula izvijestili, glavnina radova na novoj vodovodnoj mreži, kao i novom ogranku mreže, jest okončana, no ispitivanje cjevovoda i završno prespajanje planira se sutra.

Unatoč ljetnoj zabrani radova

"Završno asfaltirane prometnice u nadležnosti je Grada Vodnjana te se očekuje nakon izvršenog prespoja", piše u priopćenju koje potpisuje direktor Vodovoda Dean Starčić.

Na prašinu su upozorili i neki vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana, kada je gradonačelnik Klaudio Vitasović najavio brz završetak radova, u skladu sa zabranom građevinskih zahvata tijekom ljetne sezone. No, u prvom tjednu srpnja, kada zabrana i nastupa, radovi su i dalje trajali. Bageri su marljivo rovali, nastojeći pritom koliko-toliko propuštati kupače koji se prema moru spuštaju pješke, na biciklima ili u automobilima. Početkom istog tjedna upit o radovima uputili smo vodnjanskoj gradskoj upravi, iz koje su nas pak naknadno uputili na Vodovod kao investitora, iako je sada razvidno da za asfaltiranje, kao završni zahvat u naselju Martulina, na koncu odgovara Grad.

Gradnja vodovodne mreže počela je 2. svibnja, a rok za dovršetak bio je 30. lipnja, kada je okončana izgradnja, pripremljen kanal za asfaltiranje i omogućen kolni promet, osim u dijelu na kojem se treba obaviti završno ispitivanje i prespajanje. Poznato je, pak, da se prema Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova, od 1. srpnja do 1. rujna ne smiju obavljati zemljani iskopi, rušenja, zidanja i ostalo od 0 do 24 sata. Iznimka su interventni radovi, odnosno sanacije objekata i uređaja komunalne infrastrukture, koje odobrava gradonačelnik po zahtjevu investitora.

"Izvođač radova je od Grada Vodnjana dobio dopuštenje za izvođenje radova do 1. srpnja, što je produženo za tri dana koliko se nisu izvodili radovi zbog održavanja Festivala zmajeva (od 23. do 25. lipnja)", piše u odgovoru direktora Vodovoda Deana Starčića.

Novi vodovodni priključci

Gradnja vodovodne mreže u perojskom naselju Martulina vrijedna je 230 tisuća kuna, a gradnja novog ogranka priključka vodovodne mreže 60 tisuća kuna. "Izgradnjom vodovodne mreže stvorit će se uvjeti za priključenje objekata koji se nalaze uz novoizgrađenu vodovodnu mrežu, kao i premještaj postojećih privremenih priključaka na bližu lokaciju u odnosu na postojeću, a sukladno odluci o priključenju grada Vodnjana", piše u Starčićevom dopisu. (Zvjezdan STRAHINJA)



Podijeli: Facebook Twiter